Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri Belli Oldu
Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Bu sene düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla pek çok farklı etkinlik yapıldı. Her yıl düzenlenen ve birbirinden ünlü ve değerli isimlerin ödüle layık görüldüğü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri de bu yıl her zamanki gibi yine çok değerli isimlere gitti. Birbirinden ünlü isimlerin ödüle layık görüldüğü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni hangi isimlerin aldığını ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Her yıl düzenli olarak verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinde bu sene Vefa dalında ödüle büyük ozan Aşık Veysel layık görüldü.

Sosyal Medya Hesabından Açıkladı

Her yıl düzenli olarak verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu sene de sahiplerini buldu. Birbirinden değerli isimlere verilen ödüllerin sahiplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülleri’ni almaya hak kazanan birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Vefa Ödülü sahibi büyük halk ozanımız Aşık Veysel’i rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Her yıl verilen ödüllerin bu yıl ki isimleri ise magazin basını ve internet haber siteleri ile sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığınca verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ödülleri kazanan ünlü isimler şöyle, müzik alanında Ajda Pekkan, Resim alanında Süleyman Saim Tekcan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim – kültür alanında Hayrettin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent bakiler, karikatür – animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, gastronomi alanında Ömür Akkor ve Emre akkor, dans – bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanda Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı, geleneksel sanatlar alanında Gülbün Mesera layık görülürken bu yıl verilen Vefa Ödülünü’ne ise büyük halk ozanı Aşık Veysel layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülleri’ni kazanan isimler Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu.

30-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar