Oğuz Haksever'den Cumhurbaşkanı Gafı İçin Flaş Açıklama!

Oğuz Haksever'den Cumhurbaşkanı Gafı İçin Flaş Açıklama!
NTV'nin tecrübeli spikeri Oğuz Haksever'den tarihi gaf. Haksever Cumhurbaşkanı için ne dedi? Olay olan sözlerinden sonra ne demek istediğinin açıklamasını yaptı.

Türk televizyon tarihi incelense yapılan gaflar ve hatalardan herhalde şöyle tuğla kalınlığında bir kitap çıkardı. O kadar çokgaf yapıldı ve sonradan unutuldukisaymakla bitmez. Bu gafların sonuncusu da usta gezeteci ve televizyoncu OğuzHaksever’den geldi. NTV sunucusu Oğuz Haksefer yaptığı gafla bir anda gündeme oturdu. Peki Oğuz Haksever’in yaptığı gaf neydi? Canlıtv takipçileri için araştırdık.  

Mikrofon Açık Unutulunca!

NTV'nin usta sunucularından yılların tecrübeli televizyoncusu Oğuz Haksever büyük bir gafa imza attı. Duayen gazeteci ve sunucu Haksever’in NTV öğle bülteni sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yassıada ziyareti ve oradaki açıklamalarının ekrana geldiği an mikrofonunun açık unutulması sonucu cumhurbaşkanı ile ilgili sesi yayına yansıdı.

Haksever'in Sözleri Yayına Yansıdı

NTV yayınında Cumhurbaşkanı'nın adayla ilgili "Yassıada demiyorum yaslıada diyorum" sözleri esnasında Oğuz Haksever'in "Neresi yaslı be canına okumuşsun" dediği duyuldu. Sesin yayına gittiğinin fark edilmesi üzerine Haksever’in mikrofonu apar topar kapatıldı.

Oğuz Haksever’den Anında Geri Dönüş!

Canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine "Canına okumuşsun" dediği duyulan Haksever öyle demek istemedim dedi. Oğuz Haksever'in açıklaması şu şekilde: "27 Mayıs 2019 günü 13.00 bülteni yayınında Yassıada'daki düzenlemelerle ilgili haberi sunduktan sonra, haber yayına girdiğinde Sayın Cumhurbaşkanı "Yassıada değil, yaslı ada" cümlesini sarf ettiği sırada, "Ne yaslı ada be, canına okumuşsun" şeklindeki sesim, üzerimdeki mikrofonlardan yayına girdi. Buradaki kastıma açıklık getirmek zorunda hissediyorum.

Okumuşsunuz Dedim, Okumuşsun Çıktı Yayına!

Yassıada'daki düzenlemelerin, bence 'Bu çok önemli mekanda olması gereken hüzün havasını' yansıtmadığı kanaatine sahibim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın o sözlerini duyunca kendi kendime söylenirken "...okumuşsunuz" dememe rağmen durum ses masasından fark edilince sesimi hemen kıstıklarında son bölüm, "okumuşsun" diye yayına çıkmıştır. Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir. Yayın sırasında oluşan bu talihsizlikten ötürü tüm kamuoyundan özür diliyorum. Saygılarımla"

Oğuz Haksever Kimdir?

Oğuz Haksever, 20 Mart 1957 tarihinde Gaziantep’te doğmuştur. 1974-1979 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin (Gazi Üniversitesi) İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İngilizce dil eğitimi için Teksas A&M Üniversitesi’nin İngiliz Dili Enstitüsü’nde okuyan Haksever Türkiye’ye döndükten sonra açılan sınavları kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda muhabirliğe başladı. Show TV, Kanal 6 ve ATV Haber Merkezleri’nde çalıştı. Bu kanalların haber merkezlerinin kuruluşlarında görev aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Televizyon Haberciliği ve Küreselleşmede Televizyon Haberciliği dersi vermektedir. Haksever; 11 Haziran 2013’te NTV kanalındaki bir programda Gezi eylemlerini savunan Fatmagül Berktay'ın sözünü kesip, sesini yükselterek ayağa kalktı. Ertesi gün bir kısım protestocular, NTV binası önünde ikinci bir gösteri yaparak olayı protesto ederek, Oğuz Haksever’in istifasını talep ettiler. 15 Temmuz Darbe girişiminde başta NTV’nin darbecilerden yana olduğu, ama Haksever’in “Yanlış ata oynuyorsunuz” dediği iddia edilse de, kendisi bu haberi yalanladı. Sunduğu “O An” isimli fotoğraf okumaları ile Türkiye’de bir ilke imza attı.

27-05-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar