Cüneyt Arkın’ın Kemal Sunal hatırası Orhan Gencebay’ı fena kızdırdı

Cüneyt Arkın’ın Kemal Sunal hatırası Orhan Gencebay’ı fena kızdırdı
Yeşilçam'ın iki oyuncusu Cüneyt Arkın ve Orhan Gencebay bir anı yüzünden birbirine girdi. Cüneyt Arkın, kitabında Kemal Sunal'ın Gencebay'dan nefret ettiğini yazdı ve film koptu

Efsane Yeşilçam oyuncuları Cüneyt Arkın ve Orhan Gencebay bir eski hatıra yüzünden birbirine girdi. Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’ın yazdığı kitabında bahsettiği Kemal Sunal anısı ünlü arabeskçi Orhan Gencebay'ı fena halde kızdırdı. İzleyici iki efsane ismin hangi olay nedeniyle birbirine kızdığını merak ediyor. Şimdi detaylar

Cüneyt Arkın’ın Kemal Sunal hatırası Orhan Gencebay’ı fena kızdırdı

Yeşilçam'ın iki efsane oyuncusu Cüneyt Arkın ve Orhan Gencebay bir anı yüzünden birbirine girdi. Her şey Cüneyt Arkın’ın, 'Benim Kahramanım Türk Halkıdır' adlı kitabında Kemal Sunal ile birlikte bir anısını bahsetmesiyle başladı. Ünlü oyuncu hatırlarını yazdığı kitabında arabeskten ve özellikle bir arabeskçiden hiç hazzetmediklerini yazdı. İki ünlünün hazzetmediği arabeskçinin Orhan Gencebay olduğu iddia edildi. İddianın magazin gündemine bomba gibi düşmesi üzerine Gencebay çifti çok sert tepki gösterdi.

Kitabı toplattıracağız!

Cüneyt Arkın’ın hatırlarından oluşan kitabı sosyal medyada büyük fırtına kopardı. Şimdiye kadar hiç dile gelmemiş gerçeklerin anlatıldığı kitap birçok ünlüyü çileden çıkardı. Bunlardan biri de Orhan Gencebay ve Sevim Emre oldu. TV8 ekranlarında yayınlanan 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa' programına telefonla bağlanan Orhan Gencebay ve Sevim Emre, kitabı toplattıracaklarını iddia etti. İşte Sevim Emre’nin söylediği o sert sözler: "Avukatla konuştum hukuki olarak o kitabı toplattıracağız. Saygısızlığı hazmedemem böyle bir haberi hazmedemem Orhan Gencebay gibi bir değeri kitabının reklamını yapmak için hiç kimse kullanamaz. Müsaade etmiyorum"

Olay hakkında görüşleri merak edilen Orhan Gencebay’ın tepkisi ise daha sert oldu: "Kitabı okumaya da gerek duymuyorum. Sadece yalan dolan olduğunu görüyorum. Cüneyt Arkın’a hayret ediyorum; ben ona ne yaptım ki bana böyle iğrenç davranıyor, böyle yalan söylemlerde bulunuyor. Ben filmlerini çok severek izlediğim sevgili, rahmetli Kemal Sunal ile hiçbir zaman yan yana dahi gelemedim maalesef"

Aslında ne oldu?

Her şey Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu’nun Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Cüneyt Arkın, 'Benim Kahramanım Türk Halkıdır' kitabını köşesine taşımasıyla başladı. Kitapta yer alan bölümlerden bahseden Eyüboğlu, “Kemal Sunal’ın sevmediği arabeskçi” başlıklı kısmı şu sözlerle yazdı: “Kemal Sunal günümüzün Nasrettin Hoca’sıdır. Çok zeki bir sanatçıydı. Onunla beraber olmak, konuşup, şakalaşmak çok hoşuma giderdi. Bir gün Hilton’un lobisinde oturuyoruz. Gözü bir yere takıldı. Baktım, 60 yıllık müzik birikiminin üzerine çökmüş Arap’tan yürüttüğü şarkılarla bir anda meşhur olmuş bir arabeskçi. Asansöre bindi, yukarı çıktı. Kemal Sunal, ‘Bu herif gibiler ancak asansörle yükselir’ dedi. Bir seferinde de Kemal Sunal ve ben iki dirhem bir çekirdek giyinip, davetin yapıldığı otele gittik. Lobi kalabalıktı. Millet asansör bekliyordu, sıraya girdik. O meşhur arabeskçi yine geldi. Yanında televizyoncular, gazeteciler ve dostları vardı. Bizi görünce sevinir gibi yaptı, sonra sinsice sırıttı. ‘Kemal Bey, sizi görmek ne güzel çok sevindim. Bana resminizi imzalar mısınız?’ Aklınca dalgasını geçiyordu. Kemal hiç duraksamadı, fotoğrafını çıkardı: ‘Hay hay efendim, isminiz neydi?”

Kemal Böyle Konuşmaz

Tartışmanın alevlenmesi üzerine olaya dahil olan Gül Sunal, "Cüneyt Arkın yanlış hatırlıyor. Kemal kimse için böyle konuşmaz. Bu durumdan Kemal de inciniyor" açıklamasında bulundu.

29-03-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar