Deniz Çakır beraat etti

Deniz Çakır beraat etti
Başörtülü kadınlara hakaret davasında yeni gelişme. Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakkında açılan davadan beraat etti. Deniz Çakır hakkında neden dava açılmıştı? İşte detaylar…

EDHO, Masumiyet gibi son dönemdeki dizilerin kadrosunda yer alan Deniz Çakır'ın hakkında açılan dava sonuçlandı. Ünlü oyuncu Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret etmekle suçlanmıştı. Deniz Çakır hakkında açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Deniz Çakır'a beraat verdi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddiasıyla açılan dava, Deniz Çakır lehine bir sonuçla sona erdi. Ünlü oyuncunun Beşiktaş'ta bir kafede başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilmişti. Deniz Çakır ve arkadaşlarının oturduğu masadan yan masadaki kadınlara hakaret ettiğinin iddia edildiği olay 30 Aralık 2018'de geçekleşmişti.

Deniz Çakır'ın hakaret davasında karar çıktı

Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakkında 2018 yılında açılan dava beraatle sonuçlandı. 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen Deniz Çakır'ın hakaret davasında son duruşma gerçekleşti. Mahkeme heyeti sanık ve müşteki avukatlarının savunmalarını aldıktan sonra dava hakkındaki kararını verdi. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nda gerçekleşen karar duruşmasına Deniz Çakır'ı temsilen avukatı katıldı. Müştekiler ve avkatlarının da hazır bulunduğu duruşmada son savunmalar yapıldı. Müşteki avukatı, "Bize göre suçun yasal unsurları oluşmuştur. Müvekkillere, giyim kuşamları sebebiyle, ülkeyi terk etmeleri sözleri sarf edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" talebinde bulundu.

Deniz Çakır'ın avukatından 'siyasi suçlama' savunması

Müşteki avukatının sözleri ardından Deniz Çakır'ın avukatı da son savunmasını yaptı. Hazırlanan savunmada, "Şikayetçiler, beyanlarında aslında olayın bir fotoğraf çekme meselesinden başladığını ifade etmektedir. Bu konuda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma başlatılmıştır. Hem çekildiği iddia edilen makina hem müvekkilin telefonu incelenmiştir. Müştekilere ait fotoğrafların bulunmadığı bilirkişi raporuyla sabittir. Bu suçlama, müvekkilimin kişiliği nedeniyle olmuştur. Siyasi bir suçlamadır. Kastidir" ifadeleri kullanıldı. Kasti ve siyasi bir suçlama yapıldığına dikkat çeken Deniz'in avukatının savunmasının ardından heyet kararını açıkladı. Mahkeme, Deniz Çakır'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. En son Fox Tv'de yayınlanan Masumiyet dizisinde rol alan Deniz Çakır üzerine atılı suçtan beraat etmiş oldu.

02-07-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar