Depremzedeler Seksenler dizisinde

Depremzedeler Seksenler dizisinde
Ülkemizde yaşanan deprem sonrası yerlerinden olan depremzedeler için çok çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Depremzedeler bu sefer de Seksenler setini ziyaret etti.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanılan büyük depremler binlerce insanın hayatını kaybetmesine on binlercesinin de yaralanmasına ve evsiz kalmasına sebep oldu. Ülkenin çok çeşitli yerlerinde hazırlanan geçici barınma yerlerinde yaşamaya başlayan depremzedeler için değişik organizasyonlar yapılıyor. Konser, tiyatro gösterimi bunlar arasında yer alırken son olarak depremden etkilenen insanlar için TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve oldukça beğenilen Seksenler dizisinin platosunda bir gezi ve yemek organizasyonu gerçekleştirildi. Dizinin yapımcısı ve oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda depremzedelere yemek verildi ve depremzedeler oyuncularla sohbet etme imkanı buldu. Katılanların oldukça mutlu olduğu etkinlikte dizinin oyuncuları bizzat misafirlere yemek servisi yaptı onlarla sohbet etti.

Sette Gezinti

Ülkemizde yaşanılan büyük deprem felaketinin ardından evlerini kaybeden pek çok depremzede yurdun değişik yerlerinde yaşamaya başladı. Depremden etkilenenlere moral olsun diye gerçekleştirilen organizasyonlardan birini de Seksenler dizisinin yapımcısı Birol Güven ve dizinin oyuncuları gerçekleştirildi. Dizinin çekimlerinin yapıldığı Darıca’daki platoda gerçekleşen organizasyonda depremden etkilenen ve değişik yerlerden gelen depremzedeler dizinin çekimlerinin yapıldığı platoyu gezdi ve platoda kurulan alanda yemek yediler. Yemekleri bizzat oyuncular tarafından servis edilen depremzedeler bu sırada oyuncularla sohbet etme ve onlarla tanışma imkanı buldu. TRT 1 ekranlarında yıllarca yayınlanan ve tam bir fenomene dönüşen Seksenler dizisinin çekimlerinin yapıldığı platoda gerçekleşen organizasyon ve yemek dizinin meşhur kahvesinin de yer aldığı Çınar Ağacı’nın etrafındaki açık alanda gerçekleştirildi.

Oyuncular Servis Yaptı

Seksenler dizisinin setini ziyaret eden deprem felaketini yaşayan insanlar dizinin platosunda keyifli bir gezinti yaptılar. Yapımcı Birol Güven çeşitli yerlerden gelen depremzede ailelerine oyuncularla birlikte yemek servisi yaptı. Oyuncuların depremzede aileleriyle tek tek ilgilendikleri görülürken konuklarda bu ilgiden oldukça memnun kaldı. Yapımcı Birol Güven yaptığı açıklamada “85 milyon depremzedeyiz. Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizle Seksenler dizisinin Çınar Ağacı’na sığındık, yaralarımızı hep beraber sarıyoruz” ifadelerini kullandı. Ülkenin pek çok yerinde değişik organizasyonlarla depremden etkilenenlerin bu travmayı daha kolay atlatılmasına çalışılıyor. Bunun için depremzedelerin katıldığı konserler düzenleniyor, tiyatro oyunları ve değişik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bütün bu etkinliklerde ünlü isimler en ön safta yer alıyor.

26-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar