Destan Dizisinden Final Kararı!

Destan Dizisinden Final Kararı!
Ebru Şahin ve Edip Tepeli’nin başrollerini paylaştığı Atv’nin sevilen dizisi Destan için Şok karar! Mehmet Bozdağ’ın yapımını üstlendiği sezon finali yapan dizi Final kararı verdi

Bozdağ Film tarafından Atv ekranlarında 23 Kasım 2021 tarihinde ilk bölümü ile ekranlara gelen ‘Destan’ dizisi şok bir karar aldı. İlk bölümünden sezon finaline kadar reytingleri yüksek gelen dizi izleyenler tarafından çok beğenilirken, dizinin 2. Sezonu çekilecekken bu karar izleyicide şok etkisi yarattı. Kurgusal olarak oluşturulmuş, tarihsel gerçeklikten ziyade bazı destanlardan esinlenilmiş olan Destan dizisine, Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi ve Felsefesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından danışmanlık edilmişti. Dizinin yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, görüntü yönetmenliğini Halil Aslan’ın yaptığı, yönetmen koltuğunda Emir Khalilzadeh, Fethi Bayram ve Metin Günay’ın oturduğu, senaryosunu Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın kaleme alıyor. Destan dizisi ilk sezonu ile büyük ilgi görmüş bundan dolayı 2. Sezonu çekileceği söylenmişti. Ancak diziden kötü haber geldi. İzleyiciyi üzen Destan dizisiyle ilgili final kararı alındı. Destan dizisi final mi yapıyor? Destan bitiyor mu? Neden final yapıyor? İşte merak edilenler…

 

Destan Dizisi Final Mi Yapıyor? Bitiyor Mu?

Ebru Şahin’li (Akkız) ve Edip Tepeli’li (Batuga Tegin Han) Destan dizisiyle ilgili bomba gelişme oldu. 2. Sezon hazırlıkları olduğu düşünülen Destan dizisi ile ilgili yaz arasındayken kulislerde ani bir kararla final yapacağı konuşuluyordu. O konuşmalar gerçek çıktı Destan dizisi final yapıyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, sezon finali yapan diziyle ilgili kulislerde son iki gündür şok bir bilgi dolaşıyor. Bozdağ Film’in imza attığı, Mehmet Bozdağ’ın patronu olduğu dizi yeni bir gelişme olmazsa final yapacak.


Destan dizisi, Orta Asya’nın çetin bozkırlarında Gök Kağanı Alpagu Han’ın yetim bıraktığı dillere destan savaşçı dağ kızı Akkız’la, yine Gök Sarayı’nda Alpagu Han’ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkı ve bu iki garip kuşun sevdalarını kılıç, yüreklerini kalkan yaparak imkânsızı başarmalarını konu alıyor.

Dizinin son bölümlerine kadar senaryosunu yazan Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz yakında yine atv’de yayınlanacak olan ‘Ateş Kuşları’ dizisini kaleme alıyor.

 

Destan Dizisi Neden Final Yapıyor?

Ebru Şahin’in başrolünü oynadığı Atv’nin ‘Destan’ dizisinin yeni sezonda devam etmesine karar verilmişti. Üstelik Oktay Kaynarca’nın Eylül ayında dizisi ‘Ben Bu Cihana Sığmazam’ın mı, yoksa Destan’ın mı salı günü yayınlanacağı merak konusu olmuştu.

Neden final yapıyor, alınan bu şok kararla ilgili Bozdağ’ın açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca Mehmet Bozdağ’ın ne açıklayacağı da merak ediliyor. Selim Bayraktar’ın sezon sonunda veda ettiği dizi için özel duygu yüklü bir final bölümü çekilecek.

20-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar