Dilberay Filmi İlk Haftadan 3.7 Milyonluk Hasılatı İle Rekor Kırdı!

Dilberay Filmi İlk Haftadan 3.7 Milyonluk Hasılatı İle Rekor Kırdı!
Ünlü sanatçı Dilberay 63 yaşında hayatını kaybetmesinin ardınan, kendisini canlandıran Büşra Pekin’in yer aldığı Dilberay Filmi ilk haftadan 3.7 milyonluk hasılat rekoru kırdı.

29 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybeden ünlü halk müzik sanatçı Dilber Ay’ın yaşamını beyaz perdeye aktaran ‘Dilberay’ filmi 4 Şubat tarihinde izleyicisi ile buluştu. Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği filmde, şarkıcıyı Büşra Pekin canlandırıyor. Performansıyla övgü dolu yorumlar alan Büşra Pekin filmde, sanatçının unutulmaz şarkılarını da seslendirdi. Yoksulluğun her detaya sindiği coğrafyanın kaderden öte vicdanlara saplandığı gerçek hayat hikayelerinin sinemaya uyarlanıp beyaz perdede izleyiciyle buluşmasının son halkası olan Dilberay, vizyona girdiği ilk hafta sonu izleyiciden tam not aldı. Kesişme: İyi ki Varsın Eren’den sonra haftanın en çok izlenen ikinci yapımı oldu. İşte ilk haftadan hasılat rekoru kıran filmin detayları…

 

Dilberay Filmi Hasılat Rekoru Kırdı!

 Üç yıl önce 63 yaşındayken hayatını kaybeden ünlü sanatçı Dilber Ay’ın hayatının anlatıldığı, Büşra Pekin’in başrolünde olduğu ‘Dilberay’ filmi 407 salonda vizyona girdi ve ilk haftasında 3,7 milyon liralık gişe hasılatı getirdi. En fazla izlenen ikinci film olurken elde ettiği 3.715.579 TL hasılatla gişenin lideri oldu.

Usta sanatçı Dilberay’ın sarsıcı hayatını konu alan, Ayberk Pekcan’la birlikte Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu ve Selen Uçer gibi yıldız isimleri de kadrosunda barındıran film 407 salonda vizyona girdi.

 

Aytaç Medya, Fikri Harika Prodüksiyon ve Metronom Film Yapım ortak yapımcılığıyla çekilen filmin senaryosu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner tarafından kaleme alındı. Filmin görüntü yönetmeni olarak Jean Paul Seresine, kurgu yönetmeni olarak Mustafa Presheva ve müzik direktörü olarak İskender Paydaş’ın imzası bulunuyor.

Büşra Pekin: ‘’Dilberay filminde oynamam kaçınılmazdı’’

Sanatçı Dilber Ay’ın hayatını anlatan Dilberay filminde başrolde yer alan Büşra Pekin, bu filmi neden seçtiğini anlatırken, ‘’O kadar fazla sebep vardı ki ‘Evet varım’ demek kaçınılmazdı’’ diye konuştu.

 

Dilberay’ı canlandıran Büşra Pekin, kariyeri için Dilber Ay rolünün çok özel olduğunun altını çizdi.

Sanatçının ‘Meyrik’ ve ‘Noldu Gardaş’ türkülerini filmde kendi sesiyle yorumlamasına da değinen genç oyuncu, şunları kaydetti:


‘’Türküye bir yatkınlığım yoktu. Hatta küçük yaşlarımda da kulağım çok dolu değildi türküye. İleriki yaşlarımda çok duymaya ve sevmeye başlamıştım ama barak (havası) hiç bilmediğim bir alandı. Fakat üzerine eğildik. Güzel bir şekilde çalıştık ve çıkarttık. Film, benim bu hayattaki dertlerimden pek çoğunu anlatıyor. Biraz da insanlara bu öğretinin yayılabilmesine hizmet ettiğim için çok mutlu oldum.’’


Pekin, Dilber Ay’la tanışma ve bir araya gelme fırsatı bulamadığını aktararak, ‘’Şimdi onun videolarını izledikten sonra onu tanıyor gibiyim. Filmin hikayesinde kadınlar da erkekler de kendinden çok fazla şey bulacak. Çünkü burada çok geç gelmiş bir başarı öyküsü var. İsteyince her şeyin olabileceğini çok iyi görüyoruz. Bir taraftan aile, toplum baskısının insan üzerinde neler yaratabileceğini, aslında ne kadar parlak ve güzel bir hayat yaşayabilecekken onları nasıl engelleyebileceğini görüyoruz.’’ diye konuştu.

 

Yıldızlar Geçiti Olan Galada İzleyicilerin Göz Yaşları Sel Olmuştu

 Büyük bir merakla beklenen ‘Dilberay’ filminin İstanbul galası gerçekleşmişti.

Geceye film ekibiyle birlikte, sanatçının kızları ve manevi oğlu, eşi İbrahim Karakaş, Aydemir Akbaş, Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Haluk Levent, Cansever, Fatih Bulut, Manuş Baba, Sinan Akçıl, Gökhan Türkmen, Melek Mosso, Şahin Irmak, Arda Kural, Osman Tan Erkır, Murat Cimcir, Selin Ciğerci, Çiğdem Batur gibi isimler katıldı.

 

usta sanatçı Dilber Ay’ın kızları Filiz ve Satı, manevi oğlu Cemo Can ile birlikte eşi İbrahim Karakaş da filmi izleyenler arasındaydı. Gözyaşlarına hakim olamayan aile; ‘’Annem bize hayatını hep masal gibi anlatırdı, korurdu. Çektiği acıları hiç hissettirmedi’’ dedi. Film bitiminde de duygusal anlar yaşandı.

 

Dilberay’ın Hayatı

 Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, 1 Ocak 1956’da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti.


1969 yılında Kahramanmaraş’tan Düzce’ye göçen sekiz çocuklu, fakir bir ailenin en büyük kızı olarak, çadırda başladığı çileli hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı Dilber Ay… Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı, evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için dayak yedi, işkence çekti ama o, yaşadığı bütün acılara inat, Allah vergisi sesinden aldığı güçle adım attığı sahnelerde zirveyi de gördü, hapishaneyi de…


Hiç yılmadı. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan. Hafızalara kazınan sesiyle ölümünden sonra da tüm Türkiye’nin sevgi ve saygıyla andığı usta bir sanatçı olarak hafızalardaki yerini koruyor, kadının gücünü kanıtlamayı sürdürüyor.

Ünlü halk müziği sanatçısı Dilber Ay 2019 yılında kalp krizi sebebiyle hayatını kaybederek Düzce’de toprağa verilmişti. 

11-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar