Haydar Dümen Hayatını Kaybetti

Haydar Dümen Hayatını Kaybetti
Gazetelerin en renkli ve en çok okunan yazarlarından biri olan ve geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan ünlü yazar haydar Dümen koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Magazin basınının ve sosyal medyanın önde gelen isimlerinden olan ve uzun yıllar boyunca gazetelerdeki köşesinden okuyuculara seslenen ünlü psikolog Haydar Dümen hayatını kaybetti. 92 yaşında olan ünlü isim 31 Ocak’tan itibaren özel bir hastanede covid – 19 tedavisi görüyordu. Yazdığı yazılarla ve hayvan sevgisiyle tanınan ünlü isim uzun yıllar boyunca gazete okuyucularının özellikle de evlilik, cinsellik ve arkadaşlık konularını takip eden okuyucuların en çok okuduğu yazarlardan biriydi. Verdiği öğütlerle okuyucu için bir yazar olmaktan çok bir sırdaş olan haydar Dümen’in hayatını kaybetmesi magazin basınında olduğu kadar gazete okuyucu kitlesinde de derin bir üzüntüye sebep oldu. Ünlü yazarın koronavirüs sebebiyle dün akşam hayata veda ettiği öğrenildi.

Haydar Dümen Koronavirüse Yenildi

Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs sebebiyle bir ünlü isim daha hayata veda etti. Uzun yıllar boyunca gazetelerde köşe yazarlığı yapan ve seçtiği konularla halkla iç içe bir ilişki içinde bulunan ünlü yazar Haydar Dümen 92 yaşında tedavi gördüğü özel bir hastanede dün akşam hayata veda etti. Haydar Dümen’in vefat haberini yine kendisi gibi yazar olan Mehmet Coşkundeniz sosyal medya hesabından duyurdu. Coşkundeniz paylaşımında “Gazetemiz Posta’nın yazarı Haydar Dümen Hocamızı Covid – 19 nedeniyle kaybettik. Türkiye’nin en renkli doktoruydu. Sadece cinsellik konusundaki yazılarıyla değil hayvan sevgisiyle de tanınırdı. Nur içinde yatsın” ifadelerini kullandı. Magazin basını ve sosyal medyada gündem olan haydar Dümen bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arnavutköy Mezarlığı’na defnedildi.

Haydar Dümen Kimdir?

Ünlü yazar Haydar Dümen 1931 yılında Uşak’ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra nöropsikiyatri dalında uzmanlaşan Haydar Dümen uzun yıllar devlet hastanelerinde çalıştı ve emekli oldu. Daha sonra araştırma ve yazı hayatına giren ünlü isim özellikle cinsellik üzerine yazdığı kitaplarla dikkatleri çekti. Farklı gazetelerde direk olarak okuyucunun sorularına cevaplar niteliğinde yazılar yazan ünlü isim bu konuda hemen herkesin tanıdığı bir isim haline gelmiştir. Geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan haydar Dümen’in yayınlanmış 23 kitabı bulunmaktadır.

11-02-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar