Diriliş Ertuğrul Afrika’ya da Açılıyor!

Diriliş Ertuğrul Afrika’ya da Açılıyor!
Ülkemizde tekrarının yayınlanması planlanan Diriliş Ertuğrul'un ünü tüm dünyaya yayıldı. Birçok ülkede izlenen Diriliş Ertuğrul şimdi de Afrika’ya da açılıyor.

Dizi severlere tarih bilinci ve vatan aşkı aşılayan Diriliş Ertuğrul 5 sezon ekranlarda fırtına gibi esti. Dizinin yurt dışında da ilgi görmesi hayran kitlesini uluslararası arenada daha da artırdı. Özellikle Diriliş Ertuğrul’daki performansıyla gönüllere taht kuran Engin Altan Düzyatan tüm dünyada en çok izlenen oyuncuların başında geliyor. Ülkemizde tekrarının yayınlanması planlanan Diriliş Ertuğrul tüm dünyada hatırı sayılır bir kitleye şanlı Osmanlı’nın kuruluş felsefesini aşılıyor. Birçok ülkede izlenen Diriliş Ertuğrul şimdi de Afrika’ya da açılıyor. Yeni bir heyecana ortak olan dizi daha uzun yıllar gündemde olacak. Şimdi detaylar

Diriliş Ertuğrul Afrika’ya da Açılıyor!

Yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, Metin Günay'ın yönettiği Diriliş Ertuğrul ülkemizde TRT1 kanalında beş sezonda 150 bölüm yayınlanarak yerini Kuruluş Osman’a devretti. Başrolü oynayan ve ismi adeta Ertuğrul Gazi ile özdeşleşen Engin Altan Düzyatan’a Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Kaan Taşnaner, İlker Aksum, Hande Soral gibi usta isimler eşlik etmişti. 150. bölümünde ekran macerasını noktalayarak devam dizisi olan Kuruluş Osman’a bayrağı devreden 'Diriliş Ertuğrul', Afrika'da da yayına girmenin heyecanını yaşıyor.

En başarılı dönem dizisi: Diriliş!

Dağıtımını Mistco'nunn üstlendiği Ertuğrul dizisi Afrika'nın Sahra Altı bölgesinde yayınlanacak. Azam Media Limited tarafından satın alınan dizi için Mistco genel müdürü Ayşegül Tüzün canlitv mikrofonlarına şu açıklamayı yaptı: "Diriliş Ertuğrul dünya genelindeki satışlarıyla da birlikte son yıllarda Türkiye'nin en başarılı dönem dizisi oldu. Bitmesine rağmen uluslararası piyasada diziye ilginin olması sevindirici. Azam Media'da da harika sonuçlara ulaşacağına dair güvenimiz tam"

Engin Altan Düzyatan Kimdir?

1979 tarihinde İzmir'de doğan Düzyatan’ın ailesi Balkan savaşlarından sonra ülkemize iltica eden Yugoslavya göçmenidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev aldı. Son olarak Kurşun dizisinde gözü kara bir savcıyı oynayan Düzyatan dizinin erken final yapması üzerine oyunculuğa ara verdi. Adı sık sık Kuruluş Osman dizisinde Ertuğrul Gazi karakteri için anılsa da bu büyük buluşma bir türlü gerçekleşmedi.

Rol Aldığı Yapımlar:

2001 Bizim Otel

2001 Yeditepe İstanbul

2002-2004 Koçum Benim

2003 Hürrem Sultan

2004 Sil Baştan

2005 Kadın Her Zaman Haklıdır

2006 Kızlar Yurdu

2008 Cesaretin Var Mı Aşka?

2009 Bir Bulut Olsam

2010 Kapalıçarşı

2010 1 Milyon Canlı Para (Sunucu TV programı)

2010 Şen Yuva

2012-2013 Yol Ayrımı

2014- Diriliş: Ertuğrul

2019- Kurşun

27-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar