Diriliş Ertuğrul'un Turgut Alp'i bomba gibi tekrar ekranlarda!

Diriliş Ertuğrul'un Turgut Alp'i bomba gibi tekrar ekranlarda!
Malazgirt 1071 sinema filmi çekimleri nedeniyle Kuruluş Osman'da yer almayan Cengiz Coşkun’un geri dönüşü hayranlarını heyecanlandıracak.

Onu herkes fenomen dizi Diriliş Ertuğrul'daki Turgut Alp karakteriyle tanıdı. Türk dünyasının efsane savaşıcısı ve Osman Gazi’nin en yakın silah arkadaşıydı. Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Turgut Alp karakteriyle hafızalara kazınan Cengiz Coşkun dizinin final yapmasıyla ekranlarda görülmüyordu. Malazgirt 1071 sinema filmi çekimleri nedeniyle Kuruluş Osman'da yer almayan Cengiz Coşkun’un geri dönüşü hayranlarını heyecanlandıracak. Şimdi detaylar

Diriliş Ertuğrul'un Turgut Alp'i bomba gibi tekrar ekranlarda!

Çarşamba akşamlarına damga vuran ve Diriliş Ertuğrul’un devamı olan Kuruluş Osman dizisi Atv ekranlarında heyecan estirmeyi sürdürüyor. Yeni bölümleriyle izleyicisinin karşına çıkan dizide bazı detaylar dikkat çekiyor. İnegöl’ün fethi gündeme gelen dizide akıllara Diriliş Ertuğrul'un en çok sevilen karakterlerden biri olan Turgut Alp karakteri geldi. Bir süredir “Malazgirt 1071” sinema filmi nedeniyle Kuruluş Osman'da oynamayan Cengiz Coşkun acaba Turgut Alp karakteriyle Kuruluş Osman'da oynayacak mı?

Turgut Alp, Kuruluş Osman'a dönecek mi?

Turgut Alp sadece Osmanlı Devletinin değil Türk dünyasının en önemli figürlerinden biri. Öyle ki gelmiş geçmiş 10 büyük Türk savaşçılarından biri kabul edilen Turgut Alp hem Osman Gazi ile hem de Ertuğrul Gazi ile beraber muharebelere katıldı. Kuruluş Osman’da İnegöl’ün fethedilmesi için girişimler başlayınca Turgut Alp'in dizinin ilerleyen bölümlerinde yeniden kadroda yer alması beklentisi doğdu. Çünkü ilk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey'in yanında bulundu ve Yarhisar'ın alınmasına katıldı. Onun en büyük özelliği İnegöl'ün fethiyle görevlendirilmesi ve bunu başarmasıdır. Hal böyle olunca Turgut Alp karakteriyle ölümsüzleşen Cengiz Coşkun’un Kuruluş Osman kadrosuna dahil olması bekleniyor.

Turgut Alp gerçekten var mı?

Osman Bey'in en yakın silah arkadaşı olsa da halk rivayetlerinde ortaya çıkan olağanüstü kişiliği onu efsaneleştirdi. Bizans kaynaklarında askeri deha olarak geçen Turgut Alp, Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibiydi ve Alp unvanını taşıyordu. Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük söz sahibi olan Turgut Alp, Osman Gazi’nin en yakın arkadaşı ve destekçisiydi.  İnegöl’ün fethi sırasındaki olağanüstü çabası nedeniyle fethedilen şehrin idaresinin Turgut Alp'e verildi.

Cengiz Coşkun kimdir?

1982 doğumlu Cengiz Coşkun aslen Bulgaristan göçmenidir. Spor Akademisinden mezun olan Cengiz Coşkun profesyonel basketbolcudur. 2002 yılında Best Model olduktan sonra sporu bırakan cengiz Coşkun, Rüzgarlı Bahçe ile oyunculuk kariyerine adım attı. Ona asıl şöhreti Fetih 1453 isimli sinema filmi oldu. 2013 yılında Survivor yarışmasıyla dikkatleri çeken Cengiz Coşkun, Diriliş Ertuğrul dizisinde  Turgut Alp karakteriyle hafızalara kazındı.

04-05-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar