Diriliş Osman Dündar (Ragıp Savaş) Kimdir?

Diriliş Osman Dündar (Ragıp Savaş) Kimdir?
Hazırlıkları tüm hızıyla süren Diriliş Osman için son saymaya başlandı. TRT 1'de ekranlara gelecek dizide Osman'ın rakibi Dündar'ı kim oynayacak? İşte detaylar!

Beş sezon boyunca TRT 1’de ekranlara gelen ve yayınlandığı her bölüm adeta nefesler tutularak seyredilen ve bir fenomene dönüşen Diriliş Ertuğrul’un final yapmasından sonra yerine hazırlanmaya başlanan Diriliş Osman için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. En az yerine konduğu Diriliş Ertuğrul kadar başarı beklenen ve hatta daha fazlası talep edilen diriliş Osman’ı seyirci de merakla ve sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor. Ekim’de yine TRT 1’de ekranlara gelmesi beklenen dizi ile ilgili özellikle cast çalışmalarında sona gelinmiş durumda. Dizide Osman’ın amcası, Ertuğrul’un kardeşi Dündar’ı canlandıracak karakterin kim olacağı ise merakla bekleniyor. Canlıtv olarak Dündar karakterini canlandıracak oyuncunun kim olduğunu araştırdık.

Dündar Karakteri Belli Oldu!

Diriliş Osman yayın için gün sayarken özellikle Osman’ın en büyük rakiplerinden olacak olan ve Osman’ı Kayı Boyunun liderliğinde zorlayacak olan Dündar karakterinin kim olacağı belirlendi. Kayı boyunda Ertuğrul’un vefat etmesiyle birlikte Osman’la iktidar savaşına girecek Dündar karakterini, başarılı ve deneyimli oyuncu Ragıp Savaş canlandıracak. Diriliş Osman’da, Ertuğrul’un oğlu Osman’la beylik için kavgaya tutuşacak Ertuğrul’un kardeşi olan Dündar, her ne kadar Osman’la mücadeleye girişse de gerek güç ve gerekse zeka yönünden Osman’la baş edemeyecek. Bu mücadele sırasında ikilinin yanında yer alacaklarda bu mücadelenin yönünü tayin edeceklerdir. Osman’ın yanında Ertuğrul’un hayattayken en çok güvendiği isim Turgut Alp yer alırken, Dündar’ın yanında ise Osman’ın abisi, Ertuğrul’un büyük oğlu Gündüz yer alacak.

Ragıp Savaş (Dündar) Kimdir?

1966 yılında İzmit’te dünyaya gelen Ragıp Savaş ilk ve orta lise eğitimini yine İzmit’te tamamladı. 1986 yılında Mimar Sinan üniversitesi devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne girdi ve 1990 yılında bu okuldan yüksek dereceyle mezun oldu. Sanatçının ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin’in yazdığı Ahmet Gülhan’ın yönettiği “Demokrasi Gemisi”dir. Aynı sezon Nazım Hikmet’in yazıp Kenan Işık’ın yönettiği “İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?” adlı oyunda başrol alarak Petrof’u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde 5 ödüle layık görülmüştür. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmenliği’ne vekaleten atanmıştır. Ragıp savaş tiyatronun yanında dizilerin ve sinema filmlerinin de aranan oyuncusudur. Oynadığı başlıca yapımlar şunlardır; Neredesin Firuze?, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Polis, Kurtlar Vadisi Pusu (2007), Gönül (2006), Zümrüt (2004), Dişi Kuş (2004), Yangın Ayşe (1998).

29-06-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar