Disney Plus Türkiye Ne Zaman Açılacak? Platformda Hangi Dizi ve Filmler Olacak?

Disney Plus Türkiye Ne Zaman Açılacak? Platformda Hangi Dizi ve Filmler Olacak?
Geçtiğimiz günlerde RTÜK’ten 10 yıllık yayın yapma lisansı alan dijital medya platformu Disney Plus ne zaman yayına başlayacak? İçeriğinde neler olacak?

Tüm dünyada yayın ağını ve etkinliğini artıran dijital medya platformları ülkemizde de her geçen gün etkinliğini artırıyor. Pek çok içerikle abonelerinin karşısına geçen platformlar istenilen zamanda istenilen kadar yapımı seyretme imkanı sundukları için özellikle genç kitlenin gözdesi durumunda. Ülkemizde Netflix, Blu Tv, Exxen ve diğer dijital yayın platformları pek çok içeriği seyircinin hizmetine ve beğenisine sunuyor. Çoğunluğu yabancı ve bazen de yerli içeriklerle takipçilerinin karşısına çıkan platformlara bir yenisi daha ekleniyor; Disney Plus Türkiye. Disney Plus Türkiye geçtiğimiz günlerde RTÜK’ten 10 yıl süreyle yayın izni alarak hizmete başladı. Peki platform hangi yapımlarla seyirci karşısına çıkacak, ücreti ne kadar olacak ve ne zaman faaliyete başlayacak? İşte tüm bu soruların cevabı.

Disney Plus Ne Zaman Açılacak?

Dijital yayın platformu Disney Plus Türkiye RTÜK’ten lisans alarak 10 yıl süreyle yayın yapma izni aldı. Bunun ardından platformu bekleyen insanlar Disney Plus’ın ne zaman faaliyete geçeceğini araştırmaya başladı. 2022 yılında hizmete girecek olan ve geniş içeriği ile seyircinin beklentisini karşılamaya çalışacak platformun tam yayına geçeceği tarih ise henüz bilinmiyor. Lisans sürecinin ardından çalışmalarını hızlandırması ve en geç yeni yılın ilk çeyreğinde yayına geçmesi beklenen Disney Plus’ın Netflix ve Blu Tv gibi abone konusunda geniş kitleleri etkilemesi bekleniyor. Bununla birlikte platformun ücreti de bir diğer merak edilen unsur. Platformun en azından ilk zamanlar yüksek bir ücretle seyirci karşısına çıkmayacağı tahmin ediliyor. Disney Plus’ın da diğer muadilleri gibi ortalama bir ücretle abone toplaması bekleniyor.

Disney Plus İçeriğinde Neler Var?

Geçtiğimiz günlerde RTÜK’ten 10 yıl süreyle yayın lisansı alan ve yakın zamanda Türkiye’de faaliyete başlayacak olan Disney Plus Türkiye içeriği oldukça merak ediliyor. Şimdilik içeriğinde X Men: First Class, Loki, Buz devri, Toy Story, The Book of Boba Fett, Eternals gibi yapımlar bulunuyor. Ayrıca platformun içeriğinde yüzlerce başka yapımda bulunuyor. Bu arada platform yerli içeriklerle de Türk seyircisinin karşısına çıkmayı planlıyor. Bunlardan birini henüz iddia olsa da Atatürk projesi oluşturuyor. Yapımda Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandırması bekleniyor.

05-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar