Disney Plus İki Usta İsmin Belgeselini Yapacak: Barış Manço Ve Kemal Sunal

Disney Plus İki Usta İsmin Belgeselini Yapacak: Barış Manço Ve Kemal Sunal
Disney Plus dijital yayın platformu 2022’de Türkiye’de yayına başlıyor. Birçok içerik yayınlanacak platform Barış Manço ve Kemal Sunal gibi iki Usta isminde belgeselini yapacak

Türkiye’ye uzun süredir gelmesi beklenen Disney Plus dijital platformu, RTÜK’ten 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanınan lisansını aldı. Böylelikle Disney Plus, 2022 de Türkiye’de hizmete başlayabilecek. Disney+, yaz aylarında Türkiye’nin de arasında olduğu 42 ülke ve 11 yeni bölgede hizmete girecek. Şimdiden ülkemizdeki yayınları içinde hazırlıklara başlayan dijital platform, bir çok isimle görüşmelere başladı. Önemli isimlerle yeni yayınlara başlayacak, Disney Plus Barış Manço ve Kemal Sunal’ın hayatlarını konu alan belgeseller yayınlayacağını da açıkladı. Hazırlıklarına başlanan iki usta ismin belgeselleri ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor…

 

 Disney Plus Barış Manço ve Kemal Sunal’ın Hayatlarını Anlatan Belgesel Hazırlayacak

 1923 yılında Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından kurulan Disney şirketi, Disney+ ile dünya çapında bir çok ülkede yayın hayatını sürdürüyor. Dünya genelinde ilgiyle takip edilen Marvel, National Geographic, Pixar ve Lucasfilm içeriklerinin yer aldığı platform Türkiye’ye de geliyor ve önümüzdeki aylarda yayın hayatına başlayacağı bekleniyor.

120 Milyondan fazla aboneye sahip olan Disney Plus, Türkiye’de Ağustos 2022 tarihi ile erişime açılacak. Platforma özel orijinal yapımların da yer alacağı binlerce saatlik içeriği ile Disney+, dünyanın en sevilen hikayelerinden pek çoğuna ev sahipliği yapıyor. Neredeyse tamamen dijitale dönen televizyon sektörü için yeni bir umut olan Disney Plus, Türkiye’deki yayın hayatı için yoğun hazırlıklara başladı. Birçok heyecanlandıran yapım haberi vermişti. Son olarak ise Türkiye için çok kıymetli olan iki usta isimle ilgili projenin hazırlığına başlanıldığı öğrenildi. Yeşilçamın usta ismi Kemal Sunal ve Usta Sanatçımız Barış Manço’nun hayatlarını konu alan belgeselleri yayınlanacak.

 

Kemal Sunal’ın Hayatı Belgesel Oluyor

 Disney Plus; filmler, belgeseller, diziler, animasyonlar, kısa içerikler ve sürekli büyüyen orijinal içerik kataloğuyla reklamsız yayın yapan bir platormdur. Yayına başlayacağı zaman için gün sayan platform, bir çok başarılı isim ile anlaşmalar yapmaya başladı. Şu ana kadar belirlenen projelerde yer alacak isimler şöyle; Halit Ergenç, Beren Saat, Cansu Dere, Tuğba Büyüküstün, Pınar Deniz, İrem Helvacıoğlu, Engin Akyürek ve Hafsanur Sancaktutan.

 
Disney Plus’tan gelen yeni haberde; birçok filmde yer alan Yeşilçam efsanesi Kemal Sunal'ın hayatı ve filmlerinin yer alacağı yapım için düğmeye bastıklarını açıkladı.


Platform yetkilileri 2000 yılında aramızdan ayrılan usta oyuncu Kemal Sunal’ın hayatını konu alan yapım için Sunal ailesinden telif haklarını almak için görüşmeler başladı.

 

Türkiye’nin Önemli Sanatçılarından Barış Manço’nun Hayatı Belgesel Oluyor

 Disney Plus belgeseli için adı geçen bir diğer büyük sanatçı Barış Manço oldu. 1999 yılında aramızdan ayrılan usta sanatçının ailesi ve yetkililer masaya oturmaya hazırlanıyor.


Yarı belgesel yarı film olarak yayınlanacak olan yapımlar için şimdiden hazırlıklar başladı. İki usta sanatçının hayatlarını anlatacak olan belgeseller, Disney Plus izleyicilerinin heyecanlanmasına neden oldu.

 

08-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar