Disney Plus’ın Atatürk Dizisinde Flaş Gelişme

Disney Plus’ın Atatürk Dizisinde Flaş Gelişme
İnternet yayın platformu Disney Plus için hazırlanan ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı Atatürk dizisi yayınlanacak mı? İşte bu sorunun cevabı!

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Türkiye’de yayına başlayan dünyanın en büyük internet yayın platformlarından olan Disney Plus büyük bir iddia ile girdiği Türkiye pazarında tam anlamıyla şaşkınlık yarattı. Sektördeki birbirinden ünlü oyuncu ve yapım şirketleriyle iddialı içerik anlaşmaları imzalayan platform yerli içerikleri seyircinin beğenisine de sunmaya başladı. Ancak bu senenin başında platform tüm sektörde şaşkınlık yaratan bir karar alarak Türkiye pazarında yerli içerik siparişi vermeyi ve hazırlanan projeleri durdurma kararı aldı. Bu şok gelişme hem içerik üreticilerini, hem oyuncuları, hem sektörün yan kollarını ve tabi ki seyirciyi derinden etkiledi. Herhangi bir açıklama yapmayan Disney Plus’ın 2024 yılının sonuna kadar yeni içerik kabul etmeyeceği ve yayınlamayacağı kararıyla birlikte çekilen projelerin akıbeti merak edilir oldu.

Atatürk Filmi Fox Tv’de

Lanistar Medya ve 03 Medya tarafından Disney Plus için çekilen en güçlü ve en çok merak edilen projelerden biri olan Atatürk dizisi geçtiğimiz yıl yaz aylarında çekilmişti. Başrolünde Atatürk karakteri olarak başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı ve kadrosunda da birbirinden ünlü isimlerin bulunduğu dizi altı bölüm olarak planlanmış ve çekilmişti. Tarafından hazırlanan ve yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in yer aldığı Atatürk dizisi Disney Plus’ın aldığı kararla belirsizliğe itildi. Sadece Atatürk dizisinin 29 Ekim’de yayınlanacağı duyuran kanal bu kararından da vazgeçti. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Ermeni diasporasının baskısıyla Atatürk dizisini yayınlama kararından vazgeçtiği iddia edilen Disney Plus şaşırtan bir karar daha alarak dizinin, Disney Plus’ın kardeş kuruluşu olan ve Türkiye’de de yayın yapan Fox Tv ekranlarında yayınlanacağını duyurdu.

29 Ekim’de Fox Tv’de

03 Medya ve Lanistar Medya ortaklığında hazırlanan ve Mehmet Ada Öztekin’in yönetmen koltuğunda yer aldığı ve Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı Atatürk dizisi Disney Plus’ın yayınlamama kararının ardından kardeş kuruluş Fox Tv ekranlarında seyirciyle buluşacak. Böylece büyük ve güçlü bir prodüksiyonla çekilen dizi abonelik usulüyle yayın yapan Disney Plus yerine şifresiz kanal olan Fox Tv’de tüm seyircinin beğenisine sunulacak. Dizi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Fox Tv’de seyirciyle buluşacak. Böylece şifreli kanal için çekilen dizi şifresiz bir şekilde 85 milyon seyirciyle buluşacak. Dizi ayrıca daha sonra özel olarak kurgulandıktan sonra iki bölüm olarak Sinemalarda da yayınlanacak.

02-08-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar