Disney'in yayınlamadığı Atatürk dizisi tüm dünyada yayınlanacak!

Disney'in yayınlamadığı Atatürk dizisi tüm dünyada yayınlanacak!
03 Medya tarafından hazırlanan ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı Atatürk dizisiyle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Türkiye pazarında yayın hayatına başlayan ve büyük bir tanırım ve güçlü bir atakla bir anda internet yayın platformları arasında Türkiye pazarında ilk sıralara kadar yükselen Disney Plus yapım şirketleriyle peş peşe pek çok özgün içerik anlaşması yaptı. Bazıları çekilen ve hatta bazıları yayınlanan bu içeriklerden pek çoğu ise platformun aldığı bir kararla bir anda akış dışında kaldı. Platformun ikinci bir karara kadar yurt dışından hiçbir proje almayacağını ilan etmesiyle de söylentiler ve tartışmalar peş peşe yaşanmaya başlandı. Platform için Same Medya 03 Medya tarafından hazırlanan Atatürk dizisi de bu tartışmalardan nasibini yeterince aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı için özel olarak hazırlanan ve toplam 6 bölümden oluşan Atatürk dizisi de yayınlanmayacak diziler arasında yer aldı ve büyük tartışma yaşandı. Platform sonunda Atatürk dizisinin Türkiye’deki kardeş kuruluşu olan Fox Tv ve sinemalarda yayınlanacağını duyurdu. Tartışmalar zaman zaman sürerken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Fatih Altaylı’dan Büyük İddia

Disney Plus’ta yayınlanmama kararı alınan Atatürk dizisi ile yeni gelişmeler yaşanıyor. Şu an sinemalarda ve Fox Tv’de yayınlanacağı duyurulan Atatürk diziyle ilgili ünlü gazeteci fatih Altaylı’dan şaşırtan bir iddia geldi. Ünlü gazeteci Atatürk dizisinin sinemalardan sonra İnternet yayın platformları Netflix ve Prime Video tarafından yayınlanacağını ve tüm dünyada aynı anda seyirciyle buluşacağını iddia etti.

Tüm Dünyada Yayınlanacak

03 Medya tarafından hazırlanan ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı Atatürk dizisi ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşanıyor. Gazeteci fatih Altaylı’nın iddiasına göre Atatürk dizisi yakında tüm dünyada aynı anda yayınlanacak. Iddiaya göre “Atatürk Filmi sadece Türkiye’de değil, Orta Avrupa dahil Avrupa’nın tamamında, Doğu Asya’da pek çok ülkede sinemalarda gösterine giriyor. Amerika Birleşik Devleri ve Rusya’da gösterim için ise görüşmeler sürüyor. Ve Disney Plus’ın yayınlamama kararı aldığı diziyi Amazon ve Netflix platformları dünya çapında tüm abonelerine gösterecek. Yani anlayacağınız Atatürk gibi, Atatürk Filmi de her türlü zorluğu aşmayı başarıyor ve aldığı darbelerden güçlenerek çıkarak tüm dünya sinemalarında halkın önüne çıkmaya ve iki platformda birden gösterime girmeye hazırlanıyor” Ifadelerini kullandı.

15-09-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar