Ekmek Teknesi'nin Vefa Efendi'si Semih Ürgün hayatını kaybetti

Ekmek Teknesi'nin Vefa Efendi'si Semih Ürgün hayatını kaybetti
Bir süredir kanser tedavisi gören oyuncu Semih Ürgün kanseri yenemedi. Ekmek Teknesi dizisinin Vefa Efendi'si Ürgün bugün son yolculuğuna uğurlanarak sevenlerini üzdü.

2000'li yılların efsane dizisi Ekmek Teknesi'nde ve devam niteliğinde olan Heredot Cevdet Saati'nde 'Vefa Efendi' karakterini canlandıran Semih Ürgün bir süredir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde tedavi görüyordu. 2 aydır hastanede yatan Ürgün kansere yenik düştü ve bu sabah hayata gözlerini yumdu. Vefatıyla ailesini ve sevenlerini üzen Talat Semih Ürgün'ün cenazesi bugün Kuzguncuk Camii'nden cuma namazına müteakiben kaldırıldı. 

Semih Ürgün'ün oğlu Ünal Ürgün kansere yenilen babasının acısını yüzünde taşıyordu. Ünal Ürgün; "Belli bir hastalığı vardı, yani iki ay oldu hastanede. Kemiklere kadar işlemiş, ondan sonra da sonuç bu. Çok fazla söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

''DÜRÜST BİR İNSANDI''

Ekmek Teknesi dizisinden rol arkadaşları Hasan Kaçan ve Baykut Badem'de cenazede yer alıyordu. Tüm ailesi ve dostlarını derin üzüntüye boğan oyuncu için Kuzguncuk Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazıyla birlikte defnedilen Semih Ürgün için rol arkadaşı Baykut Badem: "Semih abiyle aynı dizide rol aldık. Çok iyi dostluğumuz vardı. Semih abi için tek bir şey söyleyebilirim, çok dürüst bir insandı. Hayatta böyle bir günde de bir insanı son yolculuğuna uğurlarken söylenebilecek en önemli şey belki de bu" sözlerinde bulundu.

Kuzguncuk'da kılınan cenaze namazının ardından Ürgün'ün naaşı Nakkaştepe Mezarlığındaki aile kabristanına defnedilmek üzere cenaze aracına koyuldu. Oyuncu Semih Ürgün'ün ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

SEMİH ÜRGÜN KİMDİR?

Tam adıyla Talat Semih Ergün 2002 yılında başlamış Ekmek Teknesi dizisinde Heredot Cevdet'in (Hasan Kaçan) gittiği kahvede camdan içeriyi izleyen ve sokakta yaşayan mahallenin delisi rolünde Vefa Efendi karakterine hayat vermiştir. Dahan sonra dizinin yeni dönemi olarak tanımlanan Heredot Cevdet Saati'nde de rol oynamıştır. Semih Ürgün ayrıca Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde de yer almıştır.

10-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar