Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayını belli oldu!

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayını belli oldu!
Günlerdir konuşulan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canli yayın programı yapacaklar mı yapmayacaklar mı tartışması sonunda bitti. Evet ikili canli yayında İstanbul'u konuşacaklar

Türk siyasi tarihi için önemli bir adım atıldı. 23 Haziranda yenilenecek İstanbul Belediye Başkanlığına aday iki aday Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canli yayınlanacak bir programa katılacaklar. Akp Parti’li Mahir Ünal ve Cumhuriyet Halk Partili Engin Altay yapılması planlanan ortak yayın ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Ayrıntılar haberimizde…

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayını ne zaman?

Hem CHP hem de AK Parti’nin imzaladığı protokole göre ortak yayının tarihi 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’da olacak. Programın yeri olarak da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi seçildi.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayınının moderatörü kim olacak?

Programın ne zaman yapılacağı fazla merak konusu olmazken en çok konuşulan konu programın moderatörünün kim olacağıydı. Ahmet Hakan, Uğur Dündar, Fatih Portakal, Didem Arslan, İsmail Küçükkaya gibi isimler anılırken programın moderatörlüğünü Fox Tv’de Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya yapacak.

Her iki partinin de yetkililerinin bulunduğu açıklamada Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal; “16 Haziran Pazar günü saat 21:00’de ortak yayında bir araya geleceklerdir. Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir” dedi. Ünal sıkça sorulara muhatap olan moderatör nasıl seçildi sorusunu da cevapladı: “Moderatör olarak İsmail Küçükkaya’nın seçilmesine ilişkin “Sayın Engin Altay sayın Ekrem İmamoğlu ile ben de sayın Yıldırım ile gerekli diplomasiyi sürdürdük ve ortak imza altına aldık” dedi.

Hazırlanan Protokolde neler var?

1- Cumhur ittifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21:00’da canlı yayında bir araya geleceklerdir.
2- Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.
3- Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya yapacaktır.
4- Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.
5- Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden gerçekleştirilecektir.
6- Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayını için ilk açıklama İmamoğlu’ndan.

Ekrem İmamoğlu program ile ilgili sıkça kullandığı sosyal medyadan açıklama yaparken Binali Yıldırım’ı etiketlemeyi de ihmal etmedi. İmamoğlu; “16 Haziran Pazar günü saat 21.00'de İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde sizinle İstanbul'u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim ” dedi.

11-06-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler