Elçin Sangu'nun Milyon Tazminat Ödeyeceği Başay Okay Kimdir?

Elçin Sangu'nun Milyon Tazminat Ödeyeceği Başay Okay Kimdir?
Ünlü oyuncu Elçin Sangu kaybettiği dava sonucu Başay Okay'a dudak uçuklatan bir tazminat ödemesi yapacak. Başay Okay Kimdir?

Star tv ekranlarında Barış Arduç ile 'Kiralık Aşk' dizisinde rol alarak büyük bir hayran kitlesine ulaşan Elçin Sangu’nun milyon tazminat ödeyeceği Başay Okay kimdir? Elçin Sangu ve Başay Okay arasında yaşanan olay nedir?  

Başay Okay Kimdir?

Menajer olarak adını duyuran Başay Okay 22 Aralık 1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olarak İstanbul Üniversitesin de Hukuk Fakültesi kazandı. Eğitimine devam ederken müzik çalışmalarına başlayan Okay TRT Gençlik Korosu'nda şarkı söylemeye başladı. Gençlik Korosu dışında farklı gece kulüplerinde şarkı söylemeye devam eden Okay hukuk fakültesindeki öğrenimini yarıda bıraktı. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde eğitim almaya devam etti. İstanbul Üniversitesinde yarı zamanlı opera ve şan bölümünde 1 sene eğitim alan Okay, tiyatro ve müzik dışında pek çok reklam ve dizide de rol almayı başarmıştı. Karım ve Annem, Emret Komutanım, Korkuyorum Anne, Gece Sesleri, Musallat 2 gibi yapımlarda rol almayı başardı. Kadınca dergisinde yazılar yazan Başay Okay, Elçin Sangu davasıyla merak edilen kişiler arasına girdi.  

Okay ve Sangu Arasında Neler Yaşandı?

Başay Okay’ın dava açma sebebi "Oyuncu Elçin Sangu 31 Aralık 2015 tarihinde noterden ihtarname çekerek ’Ajans-Sanatçı Sözleşmesi’ni tek taraflı ve haksız olarak feshetti. Aramızdaki güven ilişkisine dayalı olarak abla şefkatiyle Elçin Sangu’ya yaklaştım. 2012 yılında sadakate dayalı bir sanatçı sözleşmesi yaptık. Elçin Sangu’ya iş bulabilmek için bağlantılarımı kullandım. Elçin Sangu’nun imzaladığı tüm iş sözleşmelerine kefil oldum. Elçin Sangu’ya oyunculuk ve kamera önü oyunculuğu eğitimi verdim, onu prova ve çekimler için hazırladım. Elçin Sangu’ya bir abla gibi kol kanat gerip, kendime gelen teklifleri de Elçin Sangu’yla ilgilenebilmek için kabul etmedim. Tüm bu fedakârlıklara rağmen onayımı almadan Gaye Sökmen Ajansı’yla görüştü. 31 Aralık 2015 tarihinde de sözleşmeyi feshetti ve başka ajansa çalışmaya başlayan Elçin Sangu hem sözleşmeye hem de ahde vefa ilkesine aykırı davrandı" şeklinde dilekçesini verdi.

Elçin Sangu Davayı Kaybetti

Bugün gerçekleşen duruşmada ise karar çıktı. Elçin Sangu davayı kaybetti. Başay Okay'a 100 bin dolar tazminat (1 milyon 350 bin TL), rol aldığı reklamlarda Okay'ın hak ettiği 2 milyon 378 bin TL'yi 6 yıllık faiziyle ödemesini hükmetti. Davayı kaybeden Elçin Sangu "Süreç devam ediyor. Karara itiraz edeceğim" sözleriyle adliyeden ayrıldı.

 

13-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar