Elif Şafak'ın kitabında da pedofili izleri!

Elif Şafak'ın kitabında da pedofili izleri!
Abdullah Sevinç'in Zümrüt Apartmanı ile başlayan pedofili tartışmaları ünlü yazar Elif Şafak'ın Mahrem kitabına da sıçradı.

Birkaç gündür sosyal medyayı sarsan Abdullah Şevki’nin Zümrüt Apartmanı isimli pedofoli içeren romanına benzer ifadelerin ünlü yazar Elif Şafak’ın Mahrem adlı romanında da olduğu görüldü. Zümrüt Apartmanı 500 adet basıldığı iddia edilirken Elif Şafak’ın Mahrem romanının 70. baskılarla en çok satanlar listesinde olması oldukça garip. Tanınmamış bir yazarın çok az kişiyi etkileyen bir kitabı olay olurken milyonları etkileyen Elif Şafak’ın romanının soruşturmaya bile tabi tutulmadı.

Zürmrüt Apartmanı in Mahrem out!

Zümrüt Apartmanı, Kurgu Kültür Merkezi Yayınlarından ve Abdullah Şevki imzalı… Bu kitapta çok küçük yaşta bir çocukla yaşanan cinsel ilişkinin anlatılması bilhassa sosyal medyadan büyük tepki çekti. Hatta bazı gruplar yayınevinin önüne gidip kitabı, yazarı ve yayınevini protesto eden afişler taşıdılar. Bu tepkiler sonucu savcılık soruşturma başlattı ve kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayınevi sahibi gözaltına alındı.

Maalesef ülkemizde bu tür pedofili içeren tek kitap Abdullah Şevki’nin sadece 500 adet basımı yapılan kitabı değil. Bestseller olan, internet sitelerinden en çok satanlar arasından uzun süre inmeyen farklı kurumlardan ödüller alan büyük bir yazarın kitabında da Zümrüt Apartmanı’ndan aşağı kalmayan pedofili içerikler var.

Elif Şafak ve Mahrem!

Mahrem romanı Türkiye’de çok kişi tarafından okunmuş bir kitap. Bu zamana kadar bu pedofili kısımlarının gündem olmaması, hiçbir okuyucunu bu bölümleri eleştirmemesi çok garip bir durum. Mahrem’de çocuk istismarı net bir şekilde bulunuyor. Mahrem’in 238, 239, 240 sayfaları hiçbir okuyucunun dikkatini çekmemiş ki Zümrüt Apartmanı olmasa bunları görmeyecektik bile.

Mahrem hala satışta…

Mahrem’in tarihi de hayli eski. 2000 yılında yayınlanmış bir kitap. İlk olarak Metis yayınlarından çıkmış. Daha sonra yazar transferi ile birlikte kitap 2016 yılında Doğan Kitap tarafından basılmış. Dediğimiz gibi bu pedofili kısımlar yüzünden Mahrem ne eleştirilmiş ne de böyle sakıncalı bir kısım var diye konuşulmuş. Hatta Mahrem tepki çekmek bir yana ödüller bile kazanmış. Doğan Kitap’ta tam olarak 66. Baskıyı gören Mahrem’in Türkiye Yazarlar Birliği’nden de en iyi roman ödülünü aldığı görülüyor.  Ve mahrem hala raflarda… Çokça da satılmaya devam ediyor.

 

 

30-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler