Emre Karayel’in ‘Erkek Aklı Oksimoron’ Oyunu 21 Mayıs’ta Tiyatro Sahnesinde

Emre Karayel’in ‘Erkek Aklı Oksimoron’ Oyunu 21 Mayıs’ta Tiyatro Sahnesinde
Kadın-Erkek ilişkilerine dair oyunu ile ünlü oyuncu Emre Karayel seyirci karşısına çıkıyor. ‘Erkek Aklı Oksimoron’ adlı tek kişilik sahne performansıyla 2 Mart’ta sahnede...

Ünlü oyuncu Emre Karayel tek kişilik sahne performansıyla sizleri yeri geldiğinde güldüreceği yeri geldiğinde düşündüreceği oyunu ‘Erkek Aklı Oksimoron’ adlı Kadın-Erkek ilişkilerine dair oyunu ile 2 Mart’ta tiyatroseverler ile buluşacak. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu, dizi ve sinema oyunculuğu yapmış, program sunmuştur fakat tiyatrodan kopamamıştır. Testosteron, Othello, Ghetto ve Azizname gibi pek çok başarılı tiyatro oyununda yer aldı. Testosteron’daki rolü ile 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal Ya Da Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Şimdide ‘Erkek Aklı Oksimoron’ adlı oyunu ile sahnede yerini alacak… İşte oyun ile ilgili detaylar…

 

 Erkek Aklı Oksimoron Oyunu - 16 Mart’ta Seyircisi İle Buluşacak

Emre Kareyel tek kişilik performansı ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ‘’Bir ilişkide kadın ne ister, kadın ne der erkek ne anlar, birbirini anlamak bu kadar karmaşık olmak zorunda mı?’’ gibi sorulara yanıt arayan Oksimoron ‘’Erkek Aklı’’, Robert Dubac’ın aynı isimli oyunundan Zeki Enes Akkan’ın Türkiye’ye uyarladığı ve Erdal Beşikçioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği eğlenceli ve bir o kadar düşündüren bir oyundur.

Emre Karayel daha önce yine böyle kadın- erkek ilişkilerinin konu edindiği bir diziyle ekranlara gelmişti. Başrollerini Demet Evgar ile paylaştığı 1 Erkek 1 Kadın adlı diziyle de reyting rekorları kıran oyuncu, bu tek kişilik oyunu ile de aynı başarıyı sağlayacağa benziyor.

 

Emre Karayel, Semih’i canlandıran Karayel, oyunu ‘’Ben düz bir erkeğim, sen derya bir kadın. Benden istediklerini ben hiç anlamadım. Onca şey varken beni terk etmene sebep... Uyuz bir kedi uğruna, şu yuvayı yıktın’’ şarkısıyla renklendiriyor.

Oyun, ancak zıddıyla var olan kadın ve erkeğin, varlıklarının sürekliliği için dengeye ihtiyaç duyduklarını anlatıyor. Sahnede, kafasındaki kadın-erkek mücadelesinde denge arayan Semih’i izlerken siz de kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Karayel oyunun çift olarak izlendiğinde daha keyif alınabileceğini anlatıyor.


 2021 yılında yine bu oyunu ile sahne alan Emre Karayel, oyununun ardından seyirciden çok olumlu geri dönüşler almıştı.

 

Emre Karayel, tek kişilik performansını şöyle anlatıyor. ‘’Oksimoron’u okuduğumda hissettiklerimi şöyle ifade edebilirim. ‘Bir Kadın Bir Erkek’ ittiğinden beri erkek olmakla ilgili bir şeyler anlatsam nasıl olur diye düşünüyordum. Hatta senaristlerimizle de konuşmuştuk. Tam o sırada Erdal’dan (Beşikçioğlu) böyle bir tekst geldi, okudum ve çok hoşuma gitti. Düşündüğümle uyuşuyordu, beni heyecanlandırdı. Sahnede yalnız kalmam bu defa başta korkutucuydu, korktum açıkçası. Tek başına oynamak zor ama çok keyifli. Tiyatro şöyle bir şey, bir tekst gelir, siz onu okur bir hayal kurarsınız. Yönetmen de hayal kurar. Ve iki hayal birbirine yaklaşırsa ortaya güzel bir şeyler çıkması için teker dönmeye başlar. Çok severek oynuyorum. Oynadıkça seveceğimi de biliyorum. ‘Erkek Aklı’ diyoruz ama o aklı kadınlar bir türlü anlamıyor. Oksimoron kulakta hakaret gibi tınlıyor ama birbiriyle çelişen ifadelerin kullanılmasına deniyor. Erkek aklı da bir oksimoron mu, kadın ne ister gibi soruları, güzel bir hikâye üzerinden anlatmaya çalışıyor.


Oyunu Robert Dubac 1997’de stand-up gibi oynamış. Oyunu Zeki Enes Akkan Türkiye’ye uyarladı, Erdal Beşikçioğlu da güzel rötuşlarla onu sahneye aktardı. Böylece serüvenine başladı. Komediler seyirciyle daha da gelişen oyunlardır. Her oyunda yeni şeyler katılacak, eklediğim ya da çıkardığım şeyler olacaktır. 20-30 oyun sonrasında genel kıvamına ulaşacaktır’’ diye oyunu özetlemeye çalıştı.

 

Oyun Tarihleri:

28 Şubat 2022 – Şükran Güngör Sahnesi (Aydın) 

01 Mart 2022 – Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Evi (Bursa) – Biletleri Tükenmiştir

02 Mart 2022 – Sahne Cumhuriyet (İstanbul) 

10 Mart 2022 – Alanya Kültür Merkezi (Antalya) 

11 Mart 2022 – Türkan Şoray Kültür Merkezi (Antalya) 

16 Mart 2022 – Mall Of İstanbul Moi Sahne (İstanbul) 

19 Mart 2022 – Yunus Emre Kültür Merkezi (İstanbul)

23 Mart 2022 – Torium Sahne (İstanbul)

28 Mart 2022 - Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi - Muğla

30 Mart 2022 – Torium Sahne (İstanbul)

5 Nisan 2022 – Zübeyde Hanım Kültür Merkezi (Eskişehir)  

14 Nisan 2022 - Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu - İzmir

21 Mayıs 2022 - Sakarya Ted Koleji - Sakarya (Adapazarı)

Bilet Fiyatları

1. Kategori (Tam Bilet) – 111.00 TL

2. Kategori (Öğrenci) – 81.00 TL

 

 Emre Kareyel Tiyatroya Kazandırdığı Yeni Sahnesinin Açılışını Kendi Oyunu İle Yapacak

Ünlü oyuncu Emre Karayel tiyatro dünyasına yeni bir sahne kazandırıyor. Maltepe’de yapımı tamamlanan Sahne Cumhuriyet perdelerini 2 Mart’ta Karayel’in tek kişilik oyunu Erkek Aklı Oksimoron oyunuyla açacak.

Sanat yönetmenliğini de Emre Karayel’in yapacağı Sahne Cumhuriyet, tiyatro oyunlarına, konserler, söyleşiler ve imza günlerine ev sahipliği yapacak. İstanbul’a yeni bir sahne kazandırmanın huzurunu yaşadığını söyleyen Karayel, kapılarının nitelikli sanat üreten herkese açık olduğunu belirtti.

Sahne Cumhuriyet bir gölün kenarındaki 415 kişilik salonu, teknik donanımı, 150 araçlık otoparkı ile Anadolu yakasına kültürel anlamda nefes aldıracak. Sahne Cumhuriyet’te mart ayı boyunca ‘Erkek Aklı-Oksimoron’, ‘Bülent Bey’in Hikayesi’, ‘Babamı Kim Öldürdü?’, ‘İyi, Kütü Çirkin’ adındaki tiyatro oyunları ile ‘Çok ta fifi’ ve ‘Deniz Alnıtemiz- Stand up’ adlı stand up gösterileri seyirciyle buluşacak. Ayrıca Kültür Bakanlığı ödüllü ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ gibi birbirinden eğlenceli çocuk oyunları sergilenecek.

Yetişkin ve çocuklara özel birçok tiyatro oyununa, konsere, performansa, söyleşi ve seminere ev sahipliği yapacak. İçinde kuğuların yüzdüğü huzur veren bir göl kenarında, imza günleri, söyleşiler, dinletiler yapılacak restoran- kefe- sanat eğitim stüdyolarıyla sanatseverler için özel bir çekim merkezi olacak.

26-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar