Ünlülerden savaş tepkisi: Koskoca dünyaya sığamadık!

Ünlülerden savaş tepkisi: Koskoca dünyaya sığamadık!
Birçok ünlü sosyal medya hesaplarından “Savaşa hayır” mesajları yayınlayarak insani görevlerini yaptı. Sağduyulu ünlüler ellerindeki tek imkân olan mesaj atarak isyan etti

İnsanlık bugünlerde 3. Dünya Savaşı çıkmasından korkuyor. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan ve ne kadar süreceği belli olmayan savaş, aklı başında herkesi tedirgin ediyor. Çıktı, çıkıyor derken nihayet beklenen oldu ve Rusya, 2014 yılında olduğu gibi tekrar Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Dünya üzerinde yaşanan her gelişmenin kelebek etkisiyle tüm dünyayı etkilediği günümüzde savaş sesleri tedirgin etmeye başladı. Yaşananlardan herkes gibi etkilenen ünlü isimler de yayınladıkları mesajlarla savaşa tepki gösterdi. İşte o isimler ve yayınladıkları savaşa hayır mesajları haberimizde. Şimdi detaylar

Ünlülerden savaş tepkisi: Koskoca dünyaya sığamadık!

Tüm dünyadan galen tepkelere aldırış etmeyen Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sağduyulu herkesi tedirgin ediyor. Dünya basınında yer alan ve Ukrayna’daki fakir halkın durumunu gösteren fotoğraflar aklı başında herkesi derinden etkilemeye başladı. Rusya’nın tüm tepkilere rağmen Ukrayna’ya yönelik başlattığı askerî harekâta ünlü isimler el ele verip tepki gösterdi. Başta Tarkan, Seda Bakan, Nur Fettahoğlu, Nilgün Belgün, Burcu Biricik başta olmak üzere birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından “Savaşa hayır” mesajları yayınlayarak insani görevlerini yaptı. Savaş görüntülerinden etkilenen sağduyulu ünlüler de ellerinden gelen tek imkân olan mesaj atarak yaşanan savaşa isyan etti. İşte o ünlü isimler ve mesajları:

Funda Arar: Atatürk’ün de dediği gibi savaş, zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.Seda Bakan: İki senedir corona virüsüyle insanlık perişan oldu. Hiç kimse böyle bir dönemde savaşı yaşamamalı. Koskoca dünyaya sığamadık! Allah kahretsin aç gözlü insanlığı…

Tarkan: Affedin bizi, affedin çocuklar. Büyüdük ama adam olamadık. Anlatın öğretin hepimize yeniden… Niye kirlendik saf kalamadık.

Nilgün Belgün: Her yaştan insan olarak kötü bir zamana geldik. Gençler için daha üzücü. Pandemi bitecek diye ümit ederken savaş da çıktı… Gördüğüm bir tek şey var ki kimse insanları düşünmüyor.

Burcu Biricik: Siren sesini duymak bile bu kadar korkunçken, lütfen durun.

Yıldız Tilbe: Allah Ukrayna’ya yardım etsin. Savaş çıkaranlardan razı olmasın.

Işın Karaca: Savaş kimin haklı olduğunu değil, kimin güçlü olduğunu gösterir! Arada yanan hep masumlar oluyor.

Pınar Deniz: Bu döneme tanıklık etmek istemiyorum. Ruhum daralıyor.

Nur Fettahoğlu: Piyanist filmindeki bu sahnenin dediği gibi, insanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir.

Mine Tugay: Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.”

Fulden Uras: Daha ne göreceğiz! Nasıl bir döneme denk geldik böyle.

Melek Baykal: Zafer kimin olursa olsun, her kurşun gidip bir ananın yüreğini bulacak. Savaş insanlık suçudur!"

Selen Görgüzel Alkan: Çok üzgünüm çok, savaşa hayır! Savaş iyi bir şey değildir.

Doğa Rutkay: "Sığamadınız canım dünyaya! Bir anne ve evladının gözünden korku akıttınız! Zafer kimin olursa olsun her kurşun gidip, bir ananın yüreğini buluyor. Zenginin savaşı yoksulu öldürüyor. Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarımıza tıpkı diğer vatandaşları gibi sabırlar diliyorum. Acınızı paylaşıyoruz... Dilerim az yaralı atlatın bu devasa kötülüğü!"

Zeynep Bastık: Çok kötü uyandım. Hem fiziksel hem psikolojik olarak çöküşteyim. Umarım artık bu karanlık günlerden dünya olarak kurtuluruz. Herkes için zor süreçler ama umudu kaybetmek yok.

Tan Taşçı: Ukrayna'da savaşa hayır! Şehirleri ve masumları vuracak kadar gözleri kararmış.

Derya Uluğ: Savaşa hayır! Güç kötülerin elinde... Dilerim iyiler kazanır. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Kim kazanırsa kazansın, gencecik askerler ve masum siviller ölecek.

Feyyaz Şerifoğlu: Birisi barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi... Savaşa hayır!

26-02-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar