En çok hangi dizi izlendi? 11 Mayıs Cumartesi reytingleri belli oldu!

En çok hangi dizi izlendi? 11 Mayıs Cumartesi reytingleri belli oldu!
11 Mayıs Cumartesi reyting sonuçları açıklandı mı? Dün Bir Aile Hikayesi mi, Erkenci Kuş mu, Güldür Güldür mü, Kalk Gidelim mi daha çok izlendi? İşte dünün reytingleri!

11 Mayıs Cumartesi reyting sonuçları açıklandı mı? Bir Aile Hikayesi, Kim Milyoner Olmak İster, Erkenci Kuş, Kalk Gidelim ve Güldür Güldür gibi Cumartesi günlerinin çok izlenen yapımlarının yarıştığı günde seyircinin tercihi hangisi oldu? Dün en çok izlenen dizi hangisi oldu? 11 Mayıs Cumartesi gününe dair izlenme oranlarını canlı tv ziyaretçileri için derledik!

11 MAYIS CUMARTESİ REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

11 Mayıs Cumartesi reytingleri belli olmak üzere. Günün dizileri yeni bölümleriyle seyirciyle buluşurken reytingler sabah saat 11:00'da bu sayfada olacaktır. Günün sonuçları açıklanana kadar dilerseniz yazının devamından geçtiğimiz hafta cumartesi gününe ait izlenme oranlarına ulaşabilirsiniz.

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

  1. SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN - TV8
  2. GÜLBİN TOSUN İLE FOX ANA HABER HAFTA SONU - FOX TV
  3. BİR AİLE HİKAYESİ - FOX TV
  4. ERKENCİ KUŞ - STAR TV
  5. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW - SHOW TV
  6. KALK GİDELİM - TRT 1
  7. İKİZLER MEMO - CAN - KANAL D
  8. KİM MİLYONER OLMAK İSTER - ATV
  9. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW ÖZET - SHOW TV
  10. BİR AİLE HİKAYESİ ÖZET - FOX TV

AB REYTİNG SONUÇLARI

  1. GÜLBİN TOSUN İLE FOX ANA HABER HAFTA SONU - FOX TV
  2. BİR AİLE HİKAYESİ - FOX TV
  3. SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN - TV8
  4. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW - SHOW TV
  5. KALK GİDELİM - TRT1
  6. BİR AİLE HİKAYESİ (ÖZET) - FOX TV
  7. ERKENCİ KUŞ - STAR TV
  8. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW ÖZET - SHOW TV
  9. KİM MİLYONER OLMAK İSTER - ATV
  10. SURVİVOR EXTRA - TV8

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR?

Reyting sonuçları ülkemizin tamamını ilgilendirse de sadece 2200 aileden alınan sonuçlarla belirlenir. Bu kadar az denekle yapılan ölçme işlemi sonucunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışılsa da başka bir yöntem şu an için yoktur. Peoplemeter adı verilen bir aletin belirlenen evlere yerleştirildikten sonra ölçümler yapılır. Etik olarak yapımcıların ve televizyon yöneticilerinin nerede olduğunu bilmediği bu Peoplemeterlar 24 saat boyunca en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyar.

Peoplemeterlar maddi ve sosyal durumlarına göre evlere dağıtılır. Böylece A-B, C1, C2, ve D-E grupları oluşturulur. Bu gruplar ailedeki en etkin kişinin eğitimi ve mesleğine göre belirlenir. AB grubu mesleki ve maddi olarak yüksek grup olarak kabul edilir. Ülkemizde AB grubu izleyici kitlesi olarak sadece 5 milyon kişi olduğu kabul edilir. Diğer gruplarda TOTAL seyirci kitlesini oluşturur. Bunlar yaş gruplarına göre de sınıflandırılır ve ölçüm başlar.

11-05-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler