Engin Benli Diriliş Ertuğrul dizisinde!

Engin Benli Diriliş Ertuğrul dizisinde!
Özellikle Kanıt dizisindeki rolüyle tanıdığımız Engin Benli, TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul'un oyuncu kadrosuna katıldı.

Son sezonuyla ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul dizisine önemli bir oyuncu daha katıldı. 

TRT 1'in en çok inzlenen dizisi olan Diriliş Ertuğrul, oyuncu kadrosunu Engin Benli ile güçlendirdi. 5 sezondur ekranlarda olan Diriliş Ertuğrul, 131 bölümü geride bıraktı. Engin Altan Düzyatan'ın başrolünü üstlendiği ve Osmanlı'nın kuruluşuna uzanan yolu konu alan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümüyle birlikte Engin Benli'de oyuncu kadrosuna katılacak.

2010 yılında başlayan polisiye dizisi Kanıt'taki cinayet masası başkomiseri Orhan Özdemir rolüyle tanınan Engin Benli, Poyraz Karayel ve Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi dizilerde de yer aldı. Engin Benli'yi son olarak FOX TV'de yayınlanan Savaşçı dizisinde izledik. Bu sezon kendisini TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde izleyeceğiz.

Engin Benli kimdir?

23 Şubat 1970, İzmir doğumlu olan Engin Benli, 1995 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarından mezun oldu. Sonrasında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne almaya başladı. Bunun dışında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda stajyer oyuncu olarak yer alırken İzmir Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. 2008 yılında vizyona giren Polis filmiyle beraber sahnelerin dışına da adım attı. 2010 yılında ekranlara gelmeye başlayan Kanıt dizisinde ismini hafızalara kazıdı. Kanıt dizisindeki performansıyla beraber kariyeri yükselişe geçti ve Poyraz Karayel, Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizilerinde de rol aldı.

Engin Benli'nin rol aldığı yapımlar

Polis - Yapım yılı: 2008 - Tür: Sinema - Rol: Volkan İzmitli

Kanıt - Yapım yılı: 2010 - Tür: Dizi - Rol: Orhan Özdemir

Kırık Midyeler - Yapım yılı: 2011 - Tür: Sinema - Rol: Cevat

Son Mektup - Yapım yılı: 2015 - Tür: Sinema - Rol: Fuat Binbaşı

Poyraz Karayel - Yapım yılı: 2015 - Tür: Dizi - Rol: Zafer Biryol

Göç Zamanı - Yapım yılı: 2016 - Tür: Dizi - Rol: Artem

Yağmurda Yıkansın - Yapım yılı: 2016 - Tür: Sinema - Rol: Yılmaz

Muhteşem Yüzyıl: Kösem - Yapım yılı: 2016 - Tür: Dizi - Rol: Sinan Paşa

Koca Koca Yalanlar - Yapım yılı: 2018 - Tür: Dizi - Rol: Erdem

Savaşçı - Yapım yılı: 2018 - Tür: Dizi - Rol: Kuzgun

23-01-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar