Erkin Koray’ın cenaze tören programı belli oldu

Erkin Koray’ın cenaze tören programı belli oldu
82 yaşında hayata veda eden Türk Rock Müziğinin efsane ismi Erkin Koray’ın cenaze defin bilgileri belli oldu. Ünlü isim Kanada’da toprağa verilecek.

Geçtiğimiz günlerde 82 yalında yaladığı Kanada’da hayatını kaybeden Anadolu Rock Müziğinin ünlü ve duayen isimlerinden Erkin Koray’ın cenaze tören programı belli oldu. Hayata veda etmesiyle tüm yurtta büyük üzüntüye sebep olan ve pek çok ünlü ismin taziye mesajları yayınladığı Erkin Koray’ın sevenleri halen ünlü şarkıcı için yasta. Kızının yaşadığı Kanada’da yaşayan ve son olarak sevenlerine bir mektup yazan ve veda eden ve son albümünü kızına teslim eden ünlü isim rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etmişti.  Ünlü şarkıcının cenazesinin nereye defnedileceği ise bir süredir merak konusuydu ve cenazenin Türkiye’ye getirilip getirilemeyeceği araştırılmaya başlanmış. Son gelen haberlere göre ise ünlü Rock Müzik sanatçısının cenazesinin kızının yaşadığı Kanada Toronto’da toprağa verileceği öğrenildi.

Kanada’ya gömülmeyi vasiyet etti

Kızının yaşadığı Kanada’da hayatını sürdüren ve son çalışmalarını burada yaparak kızına teslim eden ünlü isim Erkin Koray’ın defin programı belli oldu. Akciğer rahatsızlığı sebebiyle Kanada’da 82 yaşında hayata veda eden Erkin Koray son olarak hayranlarına bir mektup kaleme aldı ve sonra hayata veda etti. Ünlü ismin cenazesinin nereye gömüleceği konusundaki belirsizlik ise ortadan kalktı. Erkin Koray’ın vasiyeti üzerine arkasından görkemli bir cenaze töreni yapılmayacak ve yine kendi istediği ile kızının da yaşadığı Kanada’da toprağa verilecek. 24 Haziran 1941 yılında dünyaya gelen ve bugüne kadar pek çok ünlü şarkıya imza atan Erkin Koray için 11 Ağustos Cuma günü saat 11.00 – 12.00 arasında küçük bir anma toplantısı yapılacak ve ardından usta sanatçı Kanada Toronto’daki Westminster Mezarlığı & Anıt Mezarında toprağa verilecek.

Birçok esere imza attı

1941 yılında dünyaya gelen ünlü sanatçı Erkin Koray Türk Rock Müziğinin önde gelen temsilcileri arasında yer aldı. Bugüne kadar birbirinden çok bilinen ve dillerden düşmeyen parçalara imza atan Erkin Koray’ın en çok bilinen parçaları arasında, Çöpçüler, Fesuphanallah, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Arapsaçı, Şaşkın, Sevince, Yalnızlar Rıhtımı, Silinmeyen Hatıralar, Komşu Kızı, Estarabim ve Kızları da Alın Askere yer almaktadır.

10-08-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar