Erkin Koray Toronto’da defnedilecek

Erkin Koray Toronto’da defnedilecek
. Her kim 'Estarabim şu anlama geliyor' diyorsa YALANDIR. Sağdan soldan Estarabim... Bunu duyduğun zaman kafanda ne resim beliriyorsa, anlamı da olur.

Pazartesi günü Kanada’nın Toronta kentinde 82 yaşında hayatını kaybeden Anadolu Rock’ın efsanelerinden Erkin Koray’ın Toronto’ya defnedileceği öğrenildi. Usta müzisyenin kızının yaşadığı Toronto’da yarın son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Kızı Damla Koray’ın yaşadığı Toronro şehrinde defnedilecek ünlü ismin nerede vefat ederse oraya gönülmeyi istediği bildirildi. Usta sanatçı için herhangi bir cenaze töreni yapılmayacak.

Erkin Koray Toronto’da defnedilecek

Erkin Koray için 11 Ağustos Cuma günü saat 11.00 ile 12.00 arasında küçük bir toplantı düzenlenecek. Usta sanatçı Kanada’nın Toronto şehrindeki Westminster Mezarlığı & Anıt Mezarı’nda defnedilecek.

Erkin Koray’ın mektubu

Gazeteci Kanat Atkaya Erkin Koray’ın 10 gün önce kendine yazdığı mektubunda şunları yazdığını belirtti; "Sayın ve sevgili Kanat Atkaya, ben Erkin Koray.En doğru adresinin SİZ olduğunu düşündüm. Onun için bu ithamlardan birkaç tanesine cevap vermek ve bu belgelerin sizde bulunmasını istiyorum. 'Gitarı kendisi çalmıyor' diyenlerden tutun, 'Kendisi Türk değil Araptır' diyenler, 'Çok küfür eder' diyenler var, daha neler neler var. Bunların hepsi YALANDIR.

John Lennon ile konuşmalarımı kimse bilmiyor

Şimdi: - Her kim: 'John Lennon'Ia ne konuştuğunu biliyorum' diyorsa, YALANDIR. - 1971 yılı Cannes Festivali'ndeki film galasında, hiç kimsenin randevu talebini kabul etmeyen John Lennon'la ne konuşup da kendisinden randevu aldığımı hiç kimseye söylemedim.Arda Uskan bizzat, "Benim yanından ayrılıp, gidip John Lennon ile bir şeyler konuştuktan sonra randevu aldığımı" yazılı ve görüntülü olarak bir yerlerde beyan etmiş olup, bunları bulmak mümkündür.

İzmir Fuarın’dan kovulmadım, ayrıldım

İzmir Fuarı'ndan kovulmamış, BEN ayrılmışımdır. Tabii ki haber değeri 'ayrıldı' değil de 'kovuldu' olduğundan basına bu şekilde yansımıştır. Ne yazık ki Hasan Bora 31-07-2015 tarihinde vefat etmiş bulunuyor ki kendisine sorabilelim. Her kim 'Estarabim şu anlama geliyor' diyorsa YALANDIR. Sağdan soldan Estarabim... Bunu duyduğun zaman kafanda ne resim beliriyorsa, anlamı da olur.

Küfürbaz değilim

Her kim: 'Stüdyoda şu şarkıyı şöyle yaptılar, böyle yaptılar' diyorsa YALANDIR; - Her kim: 'Canlı yayına çıkmam, dedi' diyorsa, YALANDIR. - Ben uzun yıllardır BANTTAN yayını kabul etmiyorum. - Her kim: 'Küfürbazdır' diyorsa, YALANDIR. - Çünkü ben kavgada bile küfür etmem. Hiç kullanmam.

Şarkılarım orjinaldir

Bir de 'Şarkıları Devil's Anvil'den arakladı' hikayesi var ki, bu komediyi size birkaç cümle ile anlatayım. Bir Erkin Koray ile bir amatör grup Devil's Anvil'i mukayase etmek AYIPTIR. Eğer bilinmiyorsa, İngiltere'den, Amerika'dan, Çin'den, Japonya'dan sormak lazımdır: Devils kimdiiir, Erkin Koray kim? Mevcut (kısmen anonim) eserleri Devils uygulamış, becerememiş, Erkin Koray ise bunları birer ESER haline getirmiştir.Hele şu 'Erkin Koray ve KORSAN PLAKLARI' konusu... Bir insan kendi eserlerinin olduğu bir plağa niye 'bunlar korsan' der acaba? Ama ben değil, Mahsun Kırmızıgül kardeşim diyor ki: Korsan Artık Faturalı Oldu (Haber başlığı). Kaliteli olan bendeki orijinal versiyonları belki kızım bir gün yayınlar. Sevgili Kanat Atkaya. Bende döküman çok. Bunlar deryada bir damla... Selamlar, sevgiler ve saygılarımı sunarım, kalın sağlıcakla..."

10-08-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler