Eser Yenenler kendini savundu: “Ben o yayına katılmadım”

Eser Yenenler kendini savundu: “Ben o yayına katılmadım”
Bir programda yayınlanan bir şiirle dalga geçtiği iddiası gündeme bomba gibi düşen Eser Yenenler kendini savundu. Hepsi montaj bunların!

Türkiye’yi kahkahaya boğan Eser Yenenler çok farklı bir iddiayla gündemi sarstı. Bir programda yayınlanan bir şiirle dalga geçtiği iddiası gündeme bomba gibi düşen Eser Yenenler kendini savundu. Yayına katılmadığını ve montaj kurbanı olduğunu söylediği o program hangisi ve isonrasındaki gelişmeler haberimizde. Şimdi detaylar

Eser Yenenler kendini savundu: “Ben o yayına katılmadım”

Her şey Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş, instagram programları “Mücbir Sebepler”de yayınlanan bir şiirle başladı. Program sırasında Orhan Aydın’ın Nazım Hikmet’in Milli Mücadeleyi anlatan şiiri, dalga geçer mahiyette okununca tepkiler başladı. Skandal bununla da bitmedi. Yayın sırasında sunuculardan Melikşah Altuntaş, “Beyefendinin iddiaları bunlar, bu şiir. Hatta düz yazı” diyerek şiiri eleştirdi. Tepkiler çığ gibi artınca ortaya Eser Yenenler ismi atıldı. Eser Yenenler’in de bu yayına bağlanarak duruma katkı sağladığı iddiası genç oyuncuyu deliye döndürdü.

Montajlanmış video!

Hemen bir basın toplantısı düzenleyen Eser yenenler kendini savundu. Canlıtv platformu olarak başarılı oyuncunun açıklamasını aynen yayınlıyoruz. “Linç kültürünün malzemesi haline dönen montajlanmış video hakkında söyleyeceklerim var. Yayınlanan video ve Nazım Hikmet şiirini okuyan şairimizle yapılan yayında, sanılanın aksine canlı yayına bağlanmadım. O günden tam 3 gün sonra canlı yayına bağlandım ve konu tamamen küçükken şevkle ve hiddetle okuduğum 23 Nisan şiirindeki üslubumdu. Eğer öyle olmasaydı 23 Nisan’da okuduğum o şiiri paylaşmazdım. Haksız yere benim Atatürk ve vatan sevgime dilini uzatan herkese hakaret davası açtım.”

Orhan Aydın da konuştu!

Olayın muhataplarından şiir sahibi Orhan Aydın da tepkiler üzerine sessizliğini bozdu ve sert bir açıklamada bulundu. Kendi kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Orhan Aydın Mücbir sebepler programını hazırlayan fenomen ikiliye çağrıda bulundu: “Madem bu olay bu kadar büyüdü, bu ikiliye önerim var. Yaptıkları yayına beni konuk etsinler. Hayat-işçi-emekçi-şiir-sinema-tiyatro-komedi-şaklabanlık üstüne konuşalım. Tek koşulum var, yayından elde edilen gelirin tamamı Anadolu’da direnen bir tiyatro ekibine bağışlansın.”

Olayla ilgili gelişmeleri takipçilerimize duyurmaya devam edeceğiz.

Eser Yenenler Kimdir?

1984 Bursa doğumlu oyuncu henüz 11 yaşında tiyatroya başladı. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan başarılı oyuncu sırasıyla Bursa Belediye Gençlik Tiyatrosu’nda, Bursa Devlet Tiyatrosu’nda, İstanbul Akademi Hayat’ta görev yaptı. Ona asıl şöhreti getiren program ise Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) Mutfak’ta yer alması oldu. Halen BKM Mutfak oyuncularının hazırladığı Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı eğlence programında sunuculuk, yazarlık ve oyunculuk yapan oyuncu Star Tv’de "Eyvah Düşüyorum" adlı yarışma programını sundu.

14-05-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar