Esra Erol’a büyük şok! İşte başarılı sunucuya istenen hapis cezası!

Esra Erol’a büyük şok! İşte başarılı sunucuya istenen hapis cezası!
ATV'nin tanınan yüzü başarılı sunucu Esra Erol için istenen hapis cezası herkesi şoke etti. İşte Esra Erol hakkında istenen hapis cezası..

ATV ekranlarının en beğenilerek izlenen sunucularından Esra Erol'a 'Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek' suçundan dava açıldı. Ünlü sunucu hakkında istenen 3 yıl hapis cezası duyan herkesi şoke etti. Esra Erol açılan bu davaların sonucunda ne yapacak? Esra Erol hapis mi yatacak?

Gündüz kuşağı programlarının vazgeçilmezi haline gelen Esra Erol, yaptığı televizyon programına katılan Melek A'nın kayıp kızının Hasibe N. B., olduğunu iddia etti. Bu durumdan rahatsız olan Hasibe N. B., Esra Erol hakkında kendisine ait kişisel fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştığını ve sürekli bu konu hakkında arayıp rahatsız ettiğini söylerek dava açtı. Açılan davanın ardından yapılan soruşturmanın sonunda Esra Erol'a “Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek” suçu ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde taşınan davaya hakkında suçlamalar yapılan sunucu Esra Erol katıldı. Esra Erol'un hakim karşısına çıkacağını duyan haberciler İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne akın etti. Fakat Esra Erol'un koruması, duruşmayı izlemek isteyen gazetecilere tehdit vari bir konuşma yaptı. Koruma, gazetecilere “Duruşma salonuna girerseniz farklı muamele görürsünüz” dedi.

ESRA EROL HAKKINDA 3 YIL HAPİS İSTEMİ

Hakkında yapılan suçlamaları reddetmek için İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Esra Erol savunmasında şu ifadelere yer verdi.

"Aileler, Adana Meydan Doğum Evi'nde çocuklarının öldüğünü ifade ediyorlardı. Melek A., aynı hastanede doğum yapmış ve kendisine çocuğunun öldüğü söylenmişti. Yıllar sonra çocuğunun yaşadığını ve nerede olduğunu bilmediğini öğrenen Melek A., programıma katıldı.

Hasibe N. B'nin yakınları da programı arayarak onun yasa dışı evlatlık bir çocuk olduğunu ifade ettiler. Bu ihbarları dile getirdiğimizde Hasibe N. B'nin ailesi DNA testi yaptırmayı kabul etti. Sürekli arayıp rahatsız ettiğim doğru değildir. Program yaklaşık 3 saat sürmektedir, programda sayısız konu işlemekteyiz. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerine yer verdi."

Esra Erol'un bu savunmasının ardından iddianameyi hazırlayan savcı, "Özel hayata ilişkin fotoğraf ve makalelerin kamu menfaatine katkıda bulunması gerekir. Söz konusu olayda şikayetçinin tanınan bir kişi olmaması, herhangi bir resmi görevi olmaması ve fotoğraflarının özel hayatı ile ilgili olması nedeniyle kamusal bir menfaate katkı sağlamadığı açıktır.

Sadece belli bir izleyici kitlesinin merakını tatmin etmek amacıyla kamuya mal olmadığı da anlaşılan şikayetçinin özel yaşamına ait söz konusu fotoğrafların rızası dışında yayınlanmasında kamusal menfaat olmadığından, bu olay bilgi edinme ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Mahremiyet ihlal edilmiştir” dedi.

03-11-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler