Esra Erol'da programı Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet edildi!

Esra Erol'da programı Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet edildi!
Çok izlenen gündüz programlarından Esra Erol'da'ya tepkiler dinmiyor. Esra Erol'un sunduğu Esra Erol'da programı Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet edildi!

Atv'nin çok izlenen gündüz kuşağı programlarından biri olan Esra Erol'da programında yaşanan DNA testi olayı tepkilere neden olmuştu. Ünlü programcı Esra Erol'un sunduğu programda komşusundan hamile kalan ve bir çocuk dünyaya getiren kadının rahat ifadeleri ve yaşanan olayın vehameti toplumda büyük bir tepki oluşturdu. Aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen olayın yankıları devam ediyor. Esra Erol'da programı bu kez "Çocuk haklarını ihlal" ettiği gerekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet edildi.

Esra Erol'da programına özel şikayet!

Esra Erol'da programı hakkında yapılan şikayette çocuk haklarına dikkat çekildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seren Yıldız Öztürk ve beraberindekiler tarafından yapılan şikayet başvurusunda canlı yayında açıklanan DNA testlerinin çocuğun soy bağlarını deşifre ettiği ve haklarını ihlal ettiği vurgulandı. Hem genel hem de Esra Erol'da programı için özel bir şikayette bulunduklarını belirten Sezgin, Kamu Denetçliği Kurumu önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Çocukların hakları çok ağır ve sistematik olarak ihlal ediliyor

"Genel olarak bazı yayınlarda özel olarak da Esra Erol’da programında yaşanan DNA testlerinin deşifre edilmesi sonucu soy bağları açıklanan çocukların haklarının ihlali. Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurduk, İnsan Hakları Kurumu’na, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na da başvuracağız. Bu çocukların yayınlarda DNA’ları tespit edilerek soy bağları deşifre edilerek çocukların hakları çok ağır ve sistematik olarak ihlal ediliyor. Bu çocuklar evlilik dışı ilişkilerden veya ensest ilişkiden doğmuş olabilir. Bu çocukların özel hayatlarının mahremiyetlerinin korunması gerekiyor. Bu programlar bu çocukları nesne, malzeme yaparak reyting kaygısıyla bu ideallerini ağırlaştırarak devam ediyorlar."

Esra Erol'da da DNA skandalı yaşanmıştı

Esra Erol'da programına katılan bir ailenin ortaya çıkan kirli ilişkiler ağı tüm Türkiye'yi derinden etkilemiş ve yaşanan DNA skandalı sebebiyle birçok kurum ve kuruluştan programa tepkiler yağmıştı. Canlı yayında DNA sonucu açıklanmış ve çocuğun eşinden değil komşusundan olduğu ortaya çıkan kadın bunu büyük bir memnuniyetle karşılamış ve durumu itiraf etmişti. Yaşanan hadise toplumun ahlaki yapısıyla örtüşmediği için çok sayıda şikayet yapılmış ve toplumsal bir tepki doğmuştu.

16-10-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar