Esra Erol'dan kızdıran sözler! Sosyal medyadan 'özür dile' kampanyası başlatıldı

Esra Erol'dan kızdıran sözler! Sosyal medyadan 'özür dile' kampanyası başlatıldı
Esra Erol'un programında kullandığı sözlere tepkiler geldi. Esra Erol'dan kızdıran sözler! Sosyal medyadan 'özür dile' kampanyası başlatıldı. İşte detaylar…

Atv'de yayınlanan ve çok izlenen gündüz kuşağı programlarından biri olan Esra Erol'da da sosyal medyanın gündemine oturdu. Esra Erol'da programının sunucusu Esra Erol, programa konuk olan bir kişiye söylediği sözlerle tepki çekti. Esra Erol'un sözleri başta Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları olmak üzere birçok kesim tarafından yadırgandı. Ünlü sunucu Esra Erol için "özürdileesraerol" etiketi açıldı ve bu etikete birçok yorum yapıldı.

Esra Erol'dan tepki çeken sözler

Esra Erol'da programı farklı aile içi olaylar başta olmak üzere sorunlu ilişkileri gündeme getiren gündüz programlarından biri. Reyting oranları da oldukça yüksek olan programa konuk olan bir aile ile ilgili yapılan açıklamalar ve sunucu Esra Erol'un yorumu sosyal medyada gündem oldu. Evli bir adamla ilişki yaşayan, sonrasında bu adamın evine kaçan ve çocuklarına bakan Gülden'le ilgili yorum, Esra Erol'un çok sayıda tepki almasına neden oldu. Gülden'in durumu hakkında yorum yapan Esra Erol, "Sen çocuk gelişimi mezunu, kolay ikna edilip kandırılan bir çocuk olduğun için sen aslında o evde bakıcısın" dedi.

Esra Erol'a sosyal medyadan tepki yağdı

Sunucu Esra Erol'un kullandığı ifadelere sinirlenen çocuk gelişimi bölümü mezunları çok sayıda twitt atarak "bakıcı değiliz" açıklamasında bulundu. Esra Erol'un tepki çeken sözleri sonrası atılan binlerce twitten bazıları şöyle;

"Bir özür gelsin ya da gelmesin çocuk gelişiminin önemi bir kaç talihsiz ifadeye sığdırılamaz. Sen kendi öneminin farkındaysan başkalarının söylemlerinin de önemli olmadığını anlarsın. Onlar konuşurken sen hayatlarına dokunduğun çocukların haklı gururunu yaşa."

"Bir insanın kolay kandırılması ile mezun olduğu okul arasında nasıl bir ilişki var? Hangi fakülte mezunları daha zor kandırılır? Yoksa kolay kandırılabilir olmak kişisel bir durum mudur?"

"İnanamıyorum... 4 senemizi veriyoruz veya 2 senemizi. Biz bakıcı değil yavrularınızı en iyi sekilde gelişimlerine doğru şekilde yardım eden eğitimcileriz. EĞİTİMCİ"

Eğitimciler Esra Erol'dan düzeltme istedi

Emine Ergün Çocuk Gelişimi Merkezi uzmanlarından Emine Ergün de programda kullanılan ifadelerden dolayı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Emine Ergün, "Sevgili Esra Erol, çocuk bakıcısı ile çocuk gelişimci iki farklı meslek elemanıdır. Çocuk Gelişimciler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 4 yıllık lisans mezunlarıdır. Her ikisi de toplum için önemlidir ancak farklı kavramlardır. Bir kişinin kolay kandırılıyor olması mesleği ile ilgili değildir. Bu anlamda çocuk gelişimciler ve çocuk bakıcıları sizden bir düzeltme bekliyor. Sevgiler" ifadelerini kullandı.   

08-01-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar