Evlilik programlarını kaldırtan RTÜK'ten gündüz programlarına müdahale!

Evlilik programlarını kaldırtan RTÜK'ten gündüz programlarına müdahale!
Hareket noktası olarak vatandaşın şikayetini ölç alan RTÜK, çok fazla tepki çeken ve Türk ailesinin temelini dinamitleyen programları kaldırmaya hazırlanıyor.

Verdiği cezalarla sık sık kendinden söz ettiren üst kurul RTÜK, yine ses getirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Daha önce de vatandaşların yoğun tepkisini çeken evlilik programlarını kaldırtan RTÜK şimdi de gündüz kuşağında yayınlanan programla için düğmeye bastı. izleyici RTÜK'ün yeni adımını ve hangi programları yayından kaldırtacağını merak ediyor. Şimdi detaylar

Evlilik programlarını kaldırtan RTÜK'ten gündüz programlarına müdahale!

1980 darbesinden sonra televizyon ve basın dünyasını kontrol etmek için devlet tarafından kurulan ve kısa adı RTÜK olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, oldukça ses getirecek yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Hareket noktası olarak vatandaşın şikayetini ölç alan kurul, çok fazla tepki çeken ve Türk ailesinin temelini dinamitleyen evlilik programlarını kaldırmıştı.

Sıra gündüz kuşağı yapımlarına geldi

Evliliği kötüleyen ve evlilik dışı ilişkiyi özendiren evlilik programlarını kaldırarak duyarlı vatandaşın büyük beğenisini kazanan RTÜK, yine vatandaşın muzdarip olduğu gündüz kuşağı programları gündemine aldı. Özellikle Esra Erol ve Müge Anlı ile özdeşleşen gündüz programları toplumumuzda binde bir karşılığı ile olmayan sıra dışı olayları abartmak ve bilinçaltına yerleştirmek gibi bir misyona hazırlanıyor. Türk toplumunda örneği nadir olan tuhaf ve sıra dışı olayları sanki her gün yaşanıyormuş gibi kanıksatarak özellikle genç dimağları zehirleyen gündüz programları en sık şikayet alan yayınlardan biri. Hal böyle olunca harekete geçen RTÜK aslında geç bile kalmıştı. 

Eğitici ve geliştirici programlar önerilecek

Özellikle kadınların suistimal edilmesini durdurmak için evlilik programlarını kaldıran RTÜK’ün, bu sefer de cinsel istismar, cinayet ve aile içi şiddetin yer aldığı gündüz kuşağı programlarını kaldırmak için çalışmalara başlaması duyarlı vatandaşları rahatlattı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kadınların suistimal edildiği evlilik programlarını kaldırsa da yapımcılar tarafından evlilik programlarını yerine cinayet, cinsel istismar, aile için şiddet ve kayıpların bulunduğu yayınlar başlamıştı. İnsanların acımasızca yargılandığı, sorgulandığı, toplumun değeriyle örtüşmeyen bu programlarla ilgili çok sayıda şikayet üzerine harekete geçen RTÜK'ün uzmanlar tarafından hazırlanan gündüz kuşağı programlarına yönelik çalışması Eylül ayına kadar tamamlanacak. İşi şansa bırakmayan RTÜK, gündüz kuşağı programlarını kaldırırken bunların yerine toplumun değer ve yargılarıyla uyumlu, toplumu ileriye taşıyan eğitici ve geliştirici programları önerecek. Mesleki ve kültürel programlara da öncelik verilmesi hedeflenen yeni uygulama karşısında tolumca karşılığı olmayan programlar yapmakta ısrar eden Esra Erol, Müge Anlı ve Ece Üner gibi isimlerin yasak geldiği takdirde ne yapacağı ise henüz bilinmiyor.

14-08-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar