Ezgi Mola'ya Musa Orhan cezası

Ezgi Mola'ya Musa Orhan cezası
Ünlü oyuncu Ezgi Mola'ya mahkemeden kötü haber. Ezgi Mola'nın İpek Er'e cinsel saldırı ile suçlanan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı.

Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakterini canlandıran Ezgi Mola mahkeme tarafından haksız bulundu ve ceza aldı. Ünlü oyuncu Ezgi Mola Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında sosyal medya hesabından yorum yapmıştı. Musa Orhan, Batman'ın Beşiri İlçesi'nde intihara kalkışan ve 34 gün sonra hayatını kaybeden İpek Er'e cinsel saldırı iddiasıyla suçlanıyordu. Büyük bir toplumsal tepkinin oluştuğu dönemde Ezgi Mola da olaya sosyal medyadan tepki gösterdi. Ezgi Mola'nın 20 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı paylaşım hakkında şikayette bulunan Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş hakaret davası açılmasını talep etti.

Ezgi Mola Musa Orhan davasında karar çıktı

İntihar eden İpek Er'in yazdığı mektupta adı geçen Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianeme hazırlandı. İddianame Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemsi tarafından kabul edildi. Musa Orhan hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla 12 yıldan başlamak istemiyle dava açıldı. Musa Orhan'ın tutuksuz yargılanması kararının ardından sosyal medyadan ve kadın derneklerinden çok sayıda tepki geldi. Birçok ünlü isim yaşananlara tepki gösterdi. Oyuncu Ezgi Mola da tepki verenler arasındaydı. Orhan'ın avukatı Mola'nın paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Mahkemeden Ezgi Mola'ya 65 günlük ceza

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada karar çıktı. Ezgi Mola'ya Musa Orhan'a hakaretten 5bin 200 lira tutarında 65 günlük adli para cezası verildi. Mahkemenin gerekçeli kararında, "Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, 'tecavüzcü, şerefsiz' şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca 'şerefsiz' kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sanık Musa Orhan'ın avukatından açıklama

Ezgi Mola'ya açılan davanın karara bağlanmasının  ardından Musa Orhan'ın Avukatı Mehmet Erkan Akkuş da bir açıklama yaptı. Akkuş, "Bu karar sosyal medya üzerinden kanıksanmış toplumsal linç kültürüne 'dur' diyecek bir karardır. Dosya hakkında hiçbir bilgisi olmadan sosyal medyadan hakaret etmek, hedef göstermek sosyal medya tacirliğidir. Bağımsız Türk yargısına güvenmeliyiz. Ayaklar altına aldığınız masumiyet karinesi bir gün size de lazım olur" dedi.

01-10-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar