Fatma Girik’in Cenaze Programı Belli Oldu

Fatma Girik’in Cenaze Programı Belli Oldu
Tedavi gördüğü hastanede koronavirüs sebebiyle 79 yaşında hayata veda eden Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Fatma Girik’in cenaze töreni belli oldu.

Geçtiğimiz gün 79 yaşında hayata veda eden ve tüm Türkiye’yi derin bir acıya sürükleyen ünlü oyuncu Fatma Girik için düzenlenecek cenazenin detayları belli oldu. Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü koronavirüse bağlı sebeplerle hayata vedan 79 yaşındaki Yeşilçam’ın ünlü isminin cenazesi ve planlanan cenaze töreni kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Bugün yapılan açıklamada düzenlenecek törenle ilgili detaylar belli oldu. Tüm Türkiye’nin çok sevdiği başarılı ve usta oyuncunun cenaze töreni Cemal Reşit Rey Konser salonunda yapılacak ve cenaze namazı da Teşvikiye caminde kılınacak. Ünlü ismin cenazesi daha sonra yaşadığı yer olan Muğla’nın Bodrum ilçesine götürülerek burada toprağa verilecek. İşte ünlü oyuncunun 27 Ocak Perşembe günü yapılacak cenaze töreninin detayları.

İlk Tören Şişli Belediyesi Önünde

79 yaşında hayata veda eden Türk sinemasının başarılı oyunsusu Fatma Girik’in hava koşulları nedeniyle ertelenen cenaze töreni 27 Ocak Perşembe günü yapılacak. Fatma Girik için ilk tören aynı zamanda bir dönem belediye başkanlığını da yaptığı Şişli Belediyesi önünde yapılacak. Saat 10.00’da yapılacak törene ilişkin açıklamayı aile yakını Ahmet Hamdi Gürbüz yaptı. Açıklamada “bugün aile yaptığımız görüşme sonucunda Fatma Girik Hanımefendi yarın saat 10.00’da biliyorsunuz kendisi eski Şişli Belediye başkanlığı yapmış belediye çalışanları ile bir vedalaşma programı olacak. Daha sonra saat 11.00’de Cemal Reşit Rey salonunda anma programı olacak. Buna müteakiben Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak vakit namazından sonra cenaze namazını kılıp ebedi istirahatgahı olan Bodrum’a yola çıkaracağız. Cenazesi Bodrum’da Memduh Bey’in yanına defnedilecek” ifadelerini kullandı.

Memduh Ün’ün Yanına Defnedilecek

Ünlü oyuncu Fatma Girik’in cenazesi yaşarken hayat arkadaşlığı yaptığı usta yönetmen Memduh Ün’ün mezarının yanına defnedilecek. Muğla’nın Bodrum İlçesinde bulunan Memduh Ün’ün mezarının yanı ünlü ismin vefatının ardından hazırlanmaya başlanmıştı. Pazartesi günü hayata veda eden 79 yaşındaki usta oyuncunun kaybının ardından pek çok arkadaşı ve seveni taziyelerde bulunmuş ve ailenin acısını paylaşmıştı. Özellikle hemen her filminde birlikte rol aldığı Cüneyt Arkın’ın Fatma Girik hakkındaki duygusal ifadeleri büyük yankı uyandırmış ve herkesin hislerine tercüman olmuştu. Fatma Girik geçtiğimiz pazartesi günü Koronavirüse bağlı solunum yetmezliği sebebiyle hayata veda etmişti.

26-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar