Flaş Tv’nin Sahibi Ömer Ziya Göktuğ Kimdir? Neden Öldü?

Flaş Tv’nin Sahibi Ömer Ziya Göktuğ Kimdir? Neden Öldü?
Flaş Tv’nin de kurucusu olan ve tekstil ve inşaat alanında faaliyet gösteren ünlü ve başarılı iş adamı Ömer Ziya Göktuğ Kimdir? Ömer Ziya Göktuğ’un ölüm sebebi nedir?

Türk Medyasında önemli bir yere sahip olan Flaş Tv’nin kurucusu ve aynı zamanda iş adamı olan Ömer Ziya Göktuğ geçtiğimiz Çarşamba ünü tedavi gördüğü özel bir hastanede hayata veda etmişti. Ünlü ismin vefat haberi iş dünyasında medya dünyasında olduğu kadar pek çok kesimde de üzüntüyle karşılandı. 69 yaşında olan ve 1992 yılında girdiği medya sektöründe Flaş Tv gibi bir kanalı kurarak bugünlere kadar getiren ünlü ve başarılı isim Ömer Ziya Göktuğ’un ölüm haberi bir anda medya sektöründe de derin bir üzüntüye sebep oldu. Yıllardır çizgisini bozmayan ve çalışkanlığı ve azmiyle tanınan Ömer Ziya Göktuğ’un cenazesi ise bugün (20.01.2022) Bursa Ulu Camiinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Ömer Ziya Göktuğ’un yakınları ve sevenleriyle birlikte bazı milletvekilleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Ömer Ziya Göktuğ Kimdir?

1992 yılında ilk özel kanallardan biri olan Flaş Tv’yi kurarak Medya sektörüne adım atan ve bu dünyada kendisine has bir yer edinen ünlü ve başarılı iş adamı Ömer Ziya Göktuğ 1953 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1979 yılında Bursa’da kurduğu Bursanteks adlı tekstil firmasıyla iş dünyasına adım atmıştır. 1982 yılında yine Bursa merkezli Göktuğ Brode, 1989 yılında kurduğu Göktuğ Tekstil A.Ş. firmalarıyla tekstil yatırımlarını büyüterek sürdürmüştür. Daha sonra inşaat sektörüne de giren Ömer Ziya Göktuğ 1992 yılında Göktuğ Medya ve Haber Ajansı bünyesinde Türkiye’nin ilk özel kanallarından biri olan Flaş Tv’yi kurmuştur. Kanal Bursa’da kurulduktan bir süre sonra İstanbul’a taşınmıştır. Ömer Ziya Göktuğ 19 Ocak 2022 yılında 69n yaşında hayata veda etmiştir.

Ömer Ziya Göktuğ Neden Öldü?

19 Ocak 2022 Çarşamba günü hayata veda eden ünlü iş adamı ve medya patronu Ömer Ziya Göktuğ’un hayatını kaybetmesi sevenleri, ailesi ve pek çok sevenini derin bir üzüntüye sevk etti.  Bursa’da evinde bulunduğu sırada şiddetli baş ağrıları sebebiyle hastaneye başvuran Ömer ziya Göktuğ yapılan muayenelerin ardından özel bir hastanede tedavi altına alındı. Şiddetli baş ağrıları bulunan Ömer Ziya Göktuğ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 69 yaşında hayata veda etti. Ömer Ziya Göktuğ’un hayatını kaybetmesinin sebebini birçok haber sitesi ve gazete koronavirüs olarak gösterirken ünlü iş adamının dünürü de olan Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan ise Ömer Ziya Göktuğ’un hayatını kaybetmesini başka bir sebep olarak açıkladı. Okan hastanesinin de sahibi olan Bekir Okan yaptığı açıklamada “Rahmetli çok iyi bir insandı. Bizim hastanede 10 gün tedavi gördü. Hocalarımız çok uğraştı ama maalesef başaramadılar. Allah rahmet eylesin. Öbür dünyada cennete olur inşallah. Rahmetliye sinüse bağlı enfeksiyon teşhisi kondu. İlk geldiğinde yüz felci vardı. Yapılan tetkiklerde bu tespit edildi. Dünyada da yüzde 1-2 oranında bir hastalıkmış” ifadelerini kullandı. 

20-01-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar