Fox’un Yeni Yarışması Maske Kimsin Sen’den Yeni Karar

Fox’un Yeni Yarışması Maske Kimsin Sen’den Yeni Karar
Maske Kimsin Sen’e satanizm sembolleri iddiası üzerine RTÜK inceleme başlatacağını duyururken, Fox Tv aldığı kararla şaşırttı. Hafta sonu bir akşam değil iki akşam yayınlanacak.

Fox Tv’nin Maske Kimsin Sen isimli yeni yarışma programının yayınlanması üzerine sosyal medyada gündem oldu. Programdaki maskeler ve farklı görseller satanizm ritüellerine benzetilmesi üzerine bir kesim tarafından satanizm propagandası yapmakla suçlanan yarışma hakkında Radyo ve Televizyon üst Kurulu tarafından inceleme başlatmak üzere harekete geçilmişti. Ancak çok sayıda tepki mesajı alan Maske Kimsin Sen yarışma programı da bu tepkilerden sebep daha fazla takip edilip, dikkat çekti. Fox Tv kanalı ise bunun üzerine yarışmayla ilgili yeni karar aldı. İşte o karar…

Fox Tv ‘Maske Kimsin Sen’ Yarışmasında Ne Olmuştu?

‘Maske Kimsin Sen’ yarışmasına halkın bir kesiminden tepkiler sert oldu. Her yaş grubunun izleyeceği saatlerde yayınlanan bu yarışma da, pagan tanrılarının maskesini andıran maskelerle sahneye çıkan kişilerin dansları ve satanist ritüeller show adı altında açık açık sergileniyor olmasına dayandırılan bu tepkilere, sosyal medyada çığ gibi hashtaglar yağdı. #FoxHaddiniBil etiketi ile binlerce tweet atılırken kullanıcılar protestolarını dile getirdi.


Yapılan bu kötü iddialara karşı yarışmanın ünlü jüri üyelerinden Eda Ece, "Şok içindeyim. Bu mutsuz günlerde, 50 ülkede yayınlanan rengârenk bir yarışma olan 'The Masked Singer' formatını temiz kalple, eğlenmek, gülmek amacıyla yaptık ve seyircimiz sevdi, çok teşekkür ederiz! Zihniyeti aklı mantığı sağlıklı, temiz düşünceli, eğlenip geçmeyi bilen, iyi kalpli herkese sevgiler. Art niyet aramak, yanlış ve uçuk fikirler ve kötülük sahibinin, bizle bir ilgisi yok. Bizim aklımıza bile gelmez! Haftaya görüşürüz" şeklinde cevap verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkan yardımcısı İbrahim Uslu’dan ‘çocukların korunması’ amacıyla inceleme başlattığı yönünde bilgiler gelirken, Fox Tv ise, ‘Maske Kimsin Sen’ yarışmasının dünyanın birçok ülkesinde ‘The Masked Singer’ adı ile yayınlanıp izlendiğine dikkat çekerek yeni fragmanda yayınlanan ülkelerin isimlerine de yer verecek olan kanal, bununla bir savunma yapmayı planlıyor.


Fox Tv ‘Maske Kimsin Sen’ Yarışması İçin Flash Hamle

RTÜK tarafından İnceleme sonunda çıkacak karar henüz açıklanmamış olsa da Fox Tv yönetimi sürpriz yaparak, programı sadece pazar günü yayınlamayı düşünürken, yeni bir karar ile programının yayın süresini uzattı. Hem Cumartesi hem de Pazar günleri ‘Maske Kimsin Sen’i yayınlama kararı aldı. 8 Ocak Cumartesi ve 9 Ocak Pazar akşamı yeni bölümlerliyle FOX ekranlarında yayınlanacak ve sunuculuğunu Deniz Tansel Öngel’in yaptığı ‘Maske: Kimsin Sen?’ merakla bekleniyor.

Yarışma programında; Eda Ece, Alican Yücesoy, Melis Sezen ve Doğu Demirkol dedektif olarak maskelerin arkasındakileri tahmin etmeye çalışacaklar.

Muhteşem kostümlerin ardında kimliklerini gizleyen ünlülerin performans sergileyecekleri 3. bölümde karşılaşmalar; Aslan x Ağaç, Şövalye x Unicorn, Ejderha x Dinozor şeklinde olacak.

9 Ocak Pazar günü programın yayınlanacak 4. bölümünde ise karşılaşmalar; Ayna x Ördek, Geyik x Kuzgun, Tavus kuşu x İskelet şeklinde gerçekleşecek.

Elenecek ve maskesini çıkaracak olan ünlü isimlerin kim olacağı da merak ediliyor.

 

07-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar