Gülben Ergen’den Cadılar Bayramı Tepkisi!

Gülben Ergen’den Cadılar Bayramı Tepkisi!
Ünlü isim Gülben Ergen cadılar bayramı dolayısıyla mesajlar paylaşanlara sert bir paylaşımla cevap verdi. İşte ünlü ismin o paylaşımı!

Son günlerde magazin ve sosyal medyada bir cadılar bayramı tartışmasıdır sürüp gidiyor. Özellikle ünlüler arasında taraftar bulan ve karşı duran isimler arasında oldukça sert tartışmalar yaşanırken cadılar bayramı aleyhine son tepki ünlü şarkıcı ve sunucu Gülben Ergen’den geldi. Ünlü isim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cadılar bayramıyla ilgili sert bir paylaşımda bulundu. Gülben Ergen cadılar bayramını kutlayanlara İzmir Depremini hatırlatarak cadılar bayramı yere batsın ifadelerini kullandı. Gülben Ergen’in bu paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alırken ünlü isme aynı zamanda pek çok ünlü isimden de destek geldi. İşte haberin detayları!

Gülben Ergen Sert Çıktı!

Son günlerde sosyal medya ve magazin basınında yer alan cadılar bayramına ilişkin en sert tepkilerden biri ünlü isim Gülben Ergen’den geldi. Gülben Ergen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cadılar Bayramı yere batsın! Hayatını yaşayanların paylaşımlarını görmek istemiyorum. Ölüm, hüzün, acı, dram, yokluk, kaygı tek gündemim. İnsanlar hastanede, evladını arayan, koroma kaygısı taşıyan… Benim güzel ülkem yastadır. Yasta olmayan bunu hissedemeyen herkes uzak” ifadelerini kullandı. Gülben Ergen’in bu paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alırken pek çok ünlü isimden de destek geldi.

Cadılar Bayramı Nedir?

Cadılar Bayramı 31 Ekim’de kutlanan ve kökeni antik Britanya’ya kadar uzanan ve 1 Kasım’ı yazın bitişi kışın başlangıcı kabul eden bayram ve kutlama etkinlikleridir. Pagan ve Hıristiyan kültürlerinde önemli bir yeri olan kutlamada özellikle çocuklar bu bayramı kutlamaktadır. Cadılar Bayramı’nın sembolü gülen bir bal kabağıdır. Bal Kabağının içi boşaltılarak gülen bir yüz şeklinde oyulur ve içinde mum yakılarak şeytani bir yüz oluşturulmaya çalışılır. Çocuklar korkunç kıyafetler giyinerek kapı kapı gezerler ve ev sahiplerine şaka mı şeker mi diye sorarlar. Şeker diyenlerden şeker ve hediyeler alırlar, şaka diyenlere ise çeşitli muziplikler yaparlar. Günün en büyük özelliği herkesin korkunç elbiseler giymesidir. Cadılar Bayramı özellikle son yıllarda Amerika’da çok yoğun ve geniş bir şekilde kutlanmaktadır ve bu durumun yansıması olarak da pek çok ülkede aynı şekilde kutlama yapmaktadır. Ülkemizde de son yıllarda adı sıklıkla anılmaya başlanmıştır.

02-11-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar