Yeşilçam'ın usta ismi koronavirüs sebebiyle vefat etti!

Yeşilçam'ın usta ismi koronavirüs sebebiyle vefat etti!
Türkiye'de ve dünyada Covid- 19 salgını sebebiyle ölümler devam ediyor. Yeşilçam'ın emektar ismi de koronavirüs sebebiyle vefat etti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 salgını sebebiyle ölümler devam ediyor. Türkiye'de de son dönemde etkisini arttıran koronavirüs salgını birçok kişinin ölümüne sebep oluyor. Koronavirüs sebebiyle birçok ünlü isim de hastalandı ve vefat etti. Salgın sebebiyle vefat eden ünlü isimleriden biri de Yeşilçam'da garson rolleriyle tanınan emektar oyuncu Orhan Çoban oldu. Usta oyuncu Orhan Çoban 82 yaşında koronavirüs sebebiyle vefat etti.

Usta isim Topkapı'da aile mezarlığına defnedilecek!

Yeşilçam'ın emektar oyuncularından biri olan Orhan Çoban, geçen hafta koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine tedaviye alındı. Orhan Çoban'ın Samatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir hafta süren tedavisi ne yazık ki vefatıyla sonuçlandı. Salgın sebebiyle Orhan Çoban için cenaze töreni düzenlenmeyeceği de belirtildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Orhan Çoban'ın Topkapı'da bulunan aile mezarlığına defnedileceği ve sanatçı için tören düzenlenmeyeceği öğrenildi.

"Garson Orhan" lakabıyla tanınıyordu

Orhan Çoban Yeşilçam klasikleri arasında bulunan yaklaşık 150 civarında filmde rol aldı. Yeşilçam filmlerinin garson karakteri olan Çoban, 82 yaşında hayata veda etti. Yeşilçam'da garson rolüyle tanınan sanatçı, "Garson Orhan" lakabıyla biliniyordu. Orhan Çoban'ın vefatının ardından oyuncu dostları sosyal medyadan duygularını paylaştı. Usta oyuncu Orhan Aydın da Orhan Çoban'ın vefatının ardından, "Hemen hemen her oynadığı filmde "garson" olarak karşımıza çıkan bu yüzden "Garson Orhan" diye anılan Orhan Çoban virüs yüzünden toprağa düştü. Anısına, yaşattıklarına, dostluğuna, yurt sevgisine saygıyla" ifadelerini kullandığı bir sosyal medya mesajı paylaştı.

Orhan Çoban Kimdir?

Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Orhan Çoban, 20 Şubat 1938 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul'da züccaciye ürünleri alıp, satarak geçimini sağlayan Çoban, daha sonra sinemayla tanıştı. Kendi yaptırdığı siyah beyaz garson kıyafetiyle sinema filmlerinde rol alamaya başlayan Orhan Çoban, daha sonra başta garson rolleri olmak üzere birçok sinema filminde çeşitli rollerde yer aldı. Orhan Çoban Covid- 19 salgınına yakalanarak 82 yaşında İstanbul'da vefat etti.

03-11-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar