Gülse Birsel istifa etti

Gülse Birsel istifa etti
Hürriyet Gazetesi çalışanlarının evlerine tebligat göndererek işlerine son verdiğini duyurdu. Gülse Birsel yine onurlu bir duruş sergiledi ve Hürriyet’teki köşesinden istifa etti

Hürriyet Gazetesi yine gündem oluşturmayı başardı. Gazetenin, 50 kadar çalışanlarının evlerine tebligat göndererek işlerine son verdiğini duyurması medya dünyasını sarstı. Gelişmeler üzerine Gülse Birsel yine onurlu bir duruş sergiledi ve Hürriyet’teki köşesinden istifa etti.

Gülse Birsel istifa etti

Hürriyet gazetesi yine bir rezalete imza attı. Birçok çalışanına 'evlere tebligat' ile işten çıkarma operasyonu yaptı. Gazete bünyesinde görev yapan çok sayıda yazar, muhabir ve editörün işine etik olmayacak bir şekilde son verildi. Bir gün öce keyifle işlerinin başında olan çalışanlar bugün işten çıkarıldıklarını evlerine postayla gönderilen tebligatla ve kurumsal mail hesaplarının kapatılmasıyla öğrendi. Olayı duyan ve çok üzülen Hürriyet gazetesi köşe yazarı Gülse Birsel, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı ve aktif köşe yazarlığından istifa etti.

İşte o açıklama!

Meslektaşlarının topluca işten çıkarılmaları üzerine ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel sosyal medya hesabından hepimizin altına imza atacağı bir paylaşımda bulundu. "Hürriyet gazetesinden istifa etmeye karar verdiğimi buradan duyururum. Okuyuculardan özür dilerim, ileride başka yazılarla görüşmek dileğiyle. Herkese sevgiler"

Medyada hasret kaldığımız bir duruş!

Olayı köşesinden duyuran İzzet Çapa, Instagram hesabından mesaj yayınlayarak bu onurlu ve dik duruşa destek verdi. “Medyada hasret kaldığımız bir duruş!

Dile kolay 50 gazeteci bir anda işsiz kaldı. Hürriyet gazetesi çalışanlarından Banu Tuna şaşkınlığını sosyal medyadan şöyle duyurdu. "Sabah evden erken çıktığım, yalnız yaşadığım ve şu anda şehir dışında olduğum için işten atıldım mı bilmiyorum. Çünkü atıldığımız görülmemiş biçimde eve tebligatla bildirilmiş. Hürriyet mail hesabım bloke edildiğine göre atılmış olabilirim. 23 yılın sonunda başımıza gelen bu oldu"

Tebligatların ulaştığı isimler işten çıkarıldıklarını daha doğrusu kovulduklarını öğrenmiş oldular. Bir de tebligat gelmeyip kurumsal mail hesaplarına ve sisteme giremeyen isimler vardı. Onlar da işlerine son verildiğini böylece anlamış oldular. Mail hesabının kapatılmasıyla işten çıkarıldıklarını anlayanlardan bazısı şunlar. Hürriyet Eklerden Seyahat eki Sorumlusu Banu Tuna, Serkan Ocak, Aslı Barış, ana gazeteden Aydil Durgun, eğitim servisinden Esra Açıkgöz. Canlitv platformu olarak meslektaşlarımıza yapılan bu haksız uygulamayı kınıyor ve gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Dileğimiz bir daha böylesi bir uygulama ile karşılaşılmamasıdır.  

Gülse Birsel kimdir!

1971, İstanbul doğumlu Gülse Birsel, gazeteci, yazar, oyuncu, sunucu, senarist ve yapımcıdır. Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü tamamladı. ABD''ye giderek New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra Esquire, Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çıkartarak onların yayın danışmanlığını yürüttü.

ATV'de yayımlanan Avrupa Yakası dizisiyle şöhret basamaklarını hızlıca tırmandı. Halen ülkemizin sayılı komedyenlerinden birisidir. Gaete yazıları ve bazı g.a.g. metinlerinden oluşan birkaç kitap yayınladı. Bunlar sırasıyla şunlardır. “Gayet Ciddiyim”, “Hala Ciddiyim” ve "Yolculuk Nereye Hemşerim?" Gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile evlidir.

31-10-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar