Gülse Birsel yeniden yazmanın şartlarını açıkladı

Gülse Birsel yeniden yazmanın şartlarını açıkladı
Jet Sosyete, Avrupa Yakası gibi dizlerin senarist ve aynı zamanda başrol oyuncusu Gülse Birsel, ""bip tepkisi" diye bilinen yazmama eylemini uzun süredir devam ettiriyor.

Ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel uzun süredir televizyonlar için senaryo ve proje yazmıyor. "bip’ tepkisi" olarak geçen yazmama eylemine ne zaman son vereceği merak edilen Gülse Birsel, yeniden yazmanın şartlarını açıkladı. Menajerlerin ve yapımcıların dört gözle bekledikleri Gülse Birsel hangi şartlarda yeniden yazacak? İşte usta oyuncunun istediği şartlar haberimizde

Gülse Birsel yeniden yazmanın şartlarını açıkladı

Jet Sosyete, Avrupa Yakası gibi dizlerin senarist ve aynı zamanda başrol oyuncusu Gülse Birsel, ""bip tepkisi" diye bilinen yazmama eylemini uzun süredir devam ettiriyor. Ünlü oyuncu hayranlarını heyecanlandıran yeniden yazmanın şartlarını sosyal medya hesabından açıkladı: Kendi hesabıma artık rekor uzunluk ve repliklerde, esprilerde özgür olamama sebebiyle, yani bu iki şart değişmedikçe dijital platformlara yazmayı tercih edeceğim"

'Bu iki şart değişmedikçe yazmayacağım'
 

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, uzun süredrir senaryo ve proje yazmayan Gülse Birsel ile "bip tepkisi"ni detaylıca görüştü ve ünlü oyuncunun ne zaman ve ne şartlarda döneceğini bugünkü köşesinde yazdı. Televizyondaki sessiz 'bip'lemelerin artmasına dikkat çeken Bildirici, senarist ve oyuncu Gürsel Birsel’in görüşlerini köşesinde şu cümlelerle yazdı: " Açıkçası ‘Jet Sosyete’yi tv kanalından dijital platforma geçirmemizin iki sebebinden biri buydu. TV minütajlarının 160-170 dakikalara çıkması ve son dönemlerde Jet Sosyete’deki ‘Salak’, ‘Ulan’ gibi masum kelimelerin bile kesilmesi” diyen Birsel, “Kendi hesabıma artık rekor uzunluk ve repliklerde, esprilerde özgür olamama sebebiyle, yani bu iki şart değişmedikçe dijital platformlara yazmayı tercih edeceğim” 

RTÜK rahatsız olmuş

Gülse Birsel, ünlü gazetecinin sorularını cevaplarken BİP’lemelerin yerini “Sessiz BİP’leme”lerin almasını şu cümlelerle değerlendirdi: " Biplemeleri eskiden küfretme yerine bazen espri olarak yazardık. ‘Açtı ağzını yumdu gözünü’ yerine geçer, küfür duymazsınız, karakterin biiip sesi üzerine bağırış görüntüsünü izlersiniz. Zaman zaman kavga sahnelerinde vs kullanmışlığım vardır. RTÜK bundan da rahatsız olmuş demek. TV minütajlarının 160-170 dakikalara çıkması ve son dönemlerde Jet Sosyete’deki ‘Salak’, ‘Ulan’ gibi masum kelimelerin bile kesilmesi beni rahatsız etti. Öte yandan bölüm başı ortalama 10 kişinin öldüğü, kadına şiddet sahnelerinin gırla gittiği diziler aynı dönem hiçbir kesintiye uğramıyor. Dijitalde, PUHU parasız ve açık bir platform olmasına rağmen biraz daha rahat ettik. Ancak dizi dijitalde rekor izlenince, iki bölüm tek bölüm haline getirilip sonra Star TV’de de yayımlandı. Güzel bir başarıydı bu ama diziyi TV’den seyredenler dijitaldeki haline göre pek çok sessiz replikle karşılaştılar:)"

22-09-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar