Gülşen’den Kıyafet Açıklaması

Gülşen’den Kıyafet Açıklaması
Sahnede giydiği kostümle eleştirilerin odağında olan şarkıcı Gülşen sonunda suskunluğunu bozdu. Şarkıcı Gülşen manifesto gibi bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda şarkıcı İzzet Yıldızhan’ın “sahne adabı denilen bir gerçek var. Külotla da sahneye çıkmasınlar” açıklamasıyla başlayan ve ve pek çok ünlü ismin açıklama yaptığı ve taraf olduğu, pek çok kesimin görüş bildirdiği sahnede kıyafet şekli ve stili konusunda eleştirilerin odağında olan şarkıcı Gülşen’den bugün bir açıklama geldi. Ünlü şarkıcı geçtiğimiz günlerde sevenleriyle buluşmuş ve onlara sahneden seslenmişti. Gülşen sahne kostümü seçiminde tam da İzzet Yıldızhan’ın eleştirdiği gibi giyinmişti. Bunun üzerine eleştirilerin odağı haline gelen Gülşen’i kimi kesim savunurken kimi kesim ise adeta linç etmeye başlamıştı. Uzun süredir sessiz kalan Gülşen sonunda bir açıklama yaptı. Gülşen sosyal medya hesabından adeta bir manifesto niteliğinde bir açıklama yaptı. İşte Gülşen’in yaptığı o açıklama!

Gülşen Konuştu

Sahne kostümü konusunda eleştirilerin odağında olan şarkıcı Gülşen giydiği kostüm ve yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla cevap verdi. Gülşen paylaşımında “evet, ben bir anne-babanın kızı, evet bir erkeğin eşi ve bir yavrunun annesiyim. Babasının kızı bir erkeğin karısı. Bir çocuğun annesi olmaktan öte; ben aklı ve düşünme yeteneği olan özgür iradeye sahip bir insanım. Bu sıfatlardan fazlasıyım. Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Ben kendimim. Kendime aitim” ifadelerine yer verdi. Uzun bir paylaşım yapan Gülşen ayrıca genel olarak kadınlara ve erkeklere biçilen rollerden de söz etti.

Bir İnsanın Yaşam Hakkı Başkası Tarafından Belirlenemez

Ünlü şarkıcı Gülşen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca “kadınlara anne olma, evlat olma, eş olma; erkeklere erkek olma, hükmetme zorunluluğunda olma, aksi takdirde eksik olacağı üzerinden uygulanan tüm tahakkümün nasıl bir cehennem olduğunu ve bu tahakkümün en sonunda erk’lik taşımayanın ya da onun yasalarına uymayanın yaşamdan silinmesini meşrulaştırmaya hizmet etmekte olduğunu ne olur görelim artık hep birlikte. Bir insanın yaşam hakkı, yaşam tercihleri bir başkası tarafından belirlenemez. Bir cins ya da insan bir diğerinden üstün olamaz” ifadelerini kullandı. Uzun bir açıklama yapan Gülşen’in bu paylaşımı ve düşünceleri magazin basını ve sosyal medyada geniş bir şekilde yer aldı.  

21-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar