Gülten Kaya para istedi, Ahmet İki Gözüm filmi vizyona girebilecek mi?

Gülten Kaya para istedi, Ahmet İki Gözüm filmi vizyona girebilecek mi?
Ahmet Kaya bir kez daha gündemde. İddialara göre sanatçının eşi Gülten Kaya para istedi, Ahmet İki Gözüm filmi vizyona girebilecek mi?

Ahmet Kaya bir kez daha gündemde. Sanatçının hayatını anlatan 'Ahmet İki Gözüm' filmi ile ilgili iddialar gündem oldu. İddialara göre sanatçının eşi Gülten Kaya para istedi, Ahmet İki Gözüm filmi vizyona girebilecek mi? Filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, film hakkındaki iddiaları yanıtladı. O iddialar ve Ahmet Kaya kimdir? Şimdi detaylar

Gülten Kaya para istedi, Ahmet İki Gözüm filmi vizyona girebilecek mi?

Çalkantılı hayatı ve karanlıkta kalan ölümüyle gündemden düşmeyen Ahmet Kaya 19 yıl sonra hayatını anlatan filmle gündeme geldi. İddialara göre sanatçının eşi Gülten Kaya, yönetmen Rüzgar Şavata’dan eşinin hayatını anlatan film için 2 milyon lira istedi. Canlitv mikrofonlarına konuşan yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın kendilerinden para istemediğini ve filmin en kısa sürede vizyonda olacağını söyledi. Independent Türkçe, iddialar üzerine hem Şavata’nın hem de Gülten Kaya’nın aralarında en ufak anlaşmazlık olmadığını doğruladı.  

Ahmet iki Gözüm filmi ne zaman vizyonda?

2000 yılında Paris’te geçirdiği kalp krizi sonucu aniden aramızdan ayrılan Ahmet Kaya’nın hayatı, yaz sezonunda çekilmeye başladı. Ahmet Kaya'yı şarkıcı Özgür Tüzer oynarken Kaya’nın gençlik aşkını ise oyuncu Aleyna Solaker canlandırdı. “Ahmet İki Gözüm'ü 29 Kasım olarak duyurulan vizyon tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını belirten yönetmen Rüzgar Şavata, canlitv mikrofonlarına şu sözleri söyledi: "Filmin rafa kaldırıldığı iddiaları yalan. Filmimiz en kısa zamanda vizyondaki yerini alacak. Bu film Gülten Kaya'nın, bu film hepimizin filmi. Ahmet Kaya'nın yaşadığı olayları bire bir yansıttık.”

Ahmet Kaya Kimdir?

1957'de Malatya'da Kürt kökenli bir baba ile Erzurumlu Türk annenin çocuğu olarak doğdu. Altı yaşındayken babasının verdiği bağlamayı çalmaya başladı. Dokuz yaşında fabrika işçilerine verdiği konserle ilk sahnesine çıktı. 1972 yılında İstanbul'a yerleşen Ahmet Kaya, ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle okulu bırakıp çeşitli işlerde çalıştı. Liseyi dışarıdan bitirerek Eğitim Enstitüsü'nün Keman bölümüne girer. Arkadaşlarıyla Halk Birimleri Derneği'nin çalışmalarında bağlama çaldı. Kendi başına öğrendiği için herhangi bir öğretiye uymayan Ahmet Kaya, hayranı olduğu Ruhi Su ile tanışır. 1985 yılında 'Zamanıdır' diyerek Unkapanı'nın yolunu tutar. Hiçbir kategoriye girmeyen müziğini kimseye kabul ettiremez. Kendi imkanlarıyla ilk albümünü yapsa da albümü toplatılır. Gülten Hayaloğlu ile evlenir ve ona bir mahkumdan gelen "Şafak Türküsü" şiirini besteler. 1986'da piyasaya çıkan "Şafak Türküsü" albümü ona şöhret kapılarını açar. Gülten Hayaloğlu ile evlendikten sonra kardeşi Yusuf Hayaloğlu ile tanışır. Onun şiirlerini besteler ve GAK (Gülten Ahmet Kaya) ismini verdikleri bir müzik yapım firması ve stüdyo kurarlar. Halk konserlerine çıkan Ahmet Kaya, gösterilen coşkuya rağmen, 'sakıncalı' bir şarkıcıdır. 'Başım Belada'dır albümü tam da onu anlatır.

Geliri Kübalı çocuklara kalmak üzere Küba’da 16 konserlik bir turne yapar. Bosnalı çocuklar, Danimarkalı işçiler derken Avrupa'nın hemen her ülkesinde çeşitli yardım konserleri verir. "Şarkılarım Dağlara" albümü basılan 2.800.000 bandrolle rekor kıran sanatçının albümü toplatılır, konser vermesi yasaklanır. Kendi yazdığı bestelerle beraber, Attila İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Ahmed Arif gibi tanınmış şairlerin şiirlerini de besteledi. Toplumsal meselelere önem veren sanatçının 22 albümünden sadece Kervan isminde bir kürtçe şarkısı vardır. 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel kongre salonunda düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi sanatçısı ödülünü aldı ama törende yuhalandı. Haziran 1999'da Türkiye'den ayrıldı. 2000 yılında Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris'te evinde geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybetti. Ahmet Kaya'nın kabri halen Paris'in Père Lachaise Mezarlığı'nda yer almaktadır.

04-11-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar