Ahmet Kaya’nın Görüntüleri ve Şarkıları Filmden Çıkarılacak

Ahmet Kaya’nın Görüntüleri ve Şarkıları Filmden Çıkarılacak
Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan Son Şarkı adlı filmle ilgili açılan ihtiyati tedbir kararı sonrası filmden Ahmet Kaya’nın görüntüleri ve şarkılarının çıkarılmasına karar verildi.

Magazin ve sosyal medyanın sayfaları bugünlerde Ahmet Kaya ve onun adına yapılan filmle dolup taşıyor. Fransa’da 21 yıl önce hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan Son şarkı adlı film tam vizyona girecekken eşi ve iki kızının başvurusu üzerine büyük tehlikeye girdi. Ahmet kaya’nın eşi ve iki kızının başvurusu üzerine mahkeme filmden Ahmet kaya’ya ait gerçek görüntülerin ve onun söylediği şarkıların çıkarılmasına karar verdi. Bu görüntüler ve şarkıların filmden çıkarılmaması halinde ise Son şarkı adlı film vizyona giremeyecek. Ahmet Kaya’nın eşi ve iki kızının izni olmaksızın kullanıldı iddia edilen bu görüntü ve şarkıların çıkarılıp çıkarılmayacağı ise merak konusu oldu.

Son Şarkı Filminde Sıkıntı Var

Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan Son Şarkı adlı film tam vizyona girecekken Ahmet Kaya ve iki kızının mahkemeye başvurusu ve filmden Ahmet Kaya’nın gerçek görüntüleri ile seslendirdiği şarkıların çıkarılmasını istemeleri üzerine vizyona girememe riski yaşıyor. Ahmet Kaya’nın ailesi İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtıkları dava dilekçesinde son şarkı adlı film için aileden izin alınmadığı belirtili. Söz konusu dava dilekçesinde “Filmin yayınlanması halinde Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk ileride telafisi imkansız maddi ve manevi zarara uğrayacaktır. Davalı Erbay medya şirketinin yapımcılığını üstlendiği filmin Türkiye sınırları içinde ve dışında yayınlanmamasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.  

İzinsiz Kullanım

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda ise Ahmet Kaya’nın gerçek görüntüleri ile Ağladıkça, Beni Buralarda Arama Anne, Müjgan’la Biz Ağlaşırdık ve Vay Anam adlı eserlerin filmde kullanıldığı belirtildi. Tedbir kararını açıklayan mahkeme Ahmet Kaya’ya ait görüntüler ile dört eserin filmden çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme davalı şirketin bu içerikleri çıkarmadığı takdirde Son Şarkı adlı filmin gösterime girmesi, çoğaltılması ve dağıtılmasının durdurulmasına hükmetti. Ahmet Kaya’nın eşi yaptığı açıklamada Ahmet Kaya’nın görüntülerinin kullanılmasıyla ilgili olarak “Bu duruş emekle, sanatla mücadeleyle, ahlaki değerlerle yoğrulmuştur. Ahmet Kaya için atılacak her adım, onun bu derlerine sadakatle gerçekleşmelidir. Oysa yapılanlar Ahmet Kaya’nın vahşi bir sömürüsünden ibaret ticari bir faaliyettir” ifadelerini kullandı.

04-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar