Hababam Sınıfı birer birer eksiliyor

Hababam Sınıfı birer birer eksiliyor
Hababam Sınıfı filmlerinde sempatik gülüşü ile gönülleri fetheden Tuncay Akça daha genç sayılacak bir yaşta(60) kalp krizi geçirerek hayata veda etti.

Başrollerinde Münir Özkul, Kemal Sunal, Tarık Akan, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda gibi dev isimlerin yer aldığı ünlü Hababam Filminin Bacaksız’ı Tuncay Akça geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu hayata veda etti. Ani vefatı ile sevenlerinde şok etkisi yaratan Akça uzun yıllar yine fenomen bir dizi olan Bizimkiler’de Manav Adem karakterine hayat vermişti.

Hababam Sınıfı’nın bacaksızı bu sefer üzdü

Rıfat Ilgaz’ın ünlü Hababam Sınıfı film serisinin sevimli ve afacan Bacaksız’ı Tuncay Akça 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Hababam Sınıfı filmlerinde Mahmut Hoca tarafından cezalandırılan ve tek ayak üzerinde bekleyen öğrencilere "Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" repliği ile yüzlerde tebessüme neden olan Tuncay Akça aslen Hababam Sınıfı’nın çekildiği il olan Kastamonulu’dur. Hababam Sınıfı’nın çekildiği ünlü Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi çekimleri esnasında film kadrosuna dahil edilen Akça verilen rolü başarılı bir şekilde oynayarak Türk halkının gönlündeki yerini aldı. İsmen tanımasalarda her zaman gördüklerinde Bacaksız diye seslendikleri Tuncay Akça’nın vefat haberini menajeri Kıvanç Terzioğlu “Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça'yı kaybettik. Ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum" şeklinde oyuncunun vefat haberini kendi sosyal medya hesabından duyurdu.

Şakirin Camisi’nden uğurlandı

 İstanbul Şakirin Camisi’nde kılınacak ikindi namazı sonrası sonsuzluğa uğurlanacak. Teker teker dünyaya veda eden Hababam Sınıfı’nın sevilen simalarının gittikçe azalması sinemaseverleri ayrı üzüyor. Cenazede konuşan Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü ve senarist Birol Güven, “Türk sinemasının en büyük özelliği gerçekten çok sıcak duygular yaşattılar bize. Çok sıcak yapımlardı, mahalle duygusu, aile duygusu. Bunu inşa eden tabi ki başrol oyuncularıydı ama yan rollerimiz belki de onlardan bile daha önemliydi. Bunun da tabi ki Tuncay Bey çok güzel bir örneğiydi. Çok güzel hatıralar bıraktı bize" ifadelerini kullandı.

Tuncay Akça kimdir?

16 Aralık 1963 Kastamonu doğumlu olan oyuncu Hababam Sınıfı film serisinde Bacaksız rolü ile tanındı. Daha sonra Yol isimli filmde Yusuf karakterine hayat verdi. 1995 ile 2002 yılları arasında fenomen dizilerden Bizimkiler’de rol aldı. Manav Adem rolü ile uzun yıllar Bizimkiler dizisinde başarı ile oynayan Akça Hababam Sınıfı filmi ile hafızalara kazınan ünlülerden biridir. 

17-08-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar