Hababam Sınıfı Öğrencisi Hayatını Kaybetti

Hababam Sınıfı Öğrencisi Hayatını Kaybetti
Hababam Sınıfı usta bir oyuncusunu daha kaybetti. Hababam Sınıfı sersinde rol alan Fazıl Ender Uzun bugün hayatını kaybetti.

Bir döneme damgasını vuran yapımlardan biri Hababam Sınıfı yıllar önce çekilmesine ve bugüne kadar belki 100lercekez yayınlanmasına karşın hala her yayınlandığında seyirciyi ekrana kilitlemeyi başarıyor. Replikleri en küçük seyirciden en büyüne kadar herkesin ezbere bildiği film serisinde birçok oyuncu rol aldı. Pek çoğu ilk kez kamera karşısına geçen oyuncular o kadar çok sevildi ki her biri aileden biri oldu. Filmin bu kadar sevilmesinde hiç şüphesiz samimiyeti ve içten oluşu en başta yer aldı. Filmin kadrosunda yer alan oyunculardan bazıları hayatını kaybederken kalanlar ise her an seyircinin sevgisini kalplerinde hissetmeye devam ettiler. Bugünde Hababam Sınıfı’nın oyuncu kadrosunda yer alan ve tüm seride oynayan isimlerden biri olan oyuncu Fazıl Ender Uzun hayata veda etti. 69 yaşında hayata veda eden Fazıl Ender Uzun sevenlerini ve Hababam sınıfı takipçilerini derinden üzdü.

Kemik Tümörü Sebebiyle Hayata Veda Etti

Hababam Sınıfının oyuncu kadrosunda yer alan oyunculardan Fazıl Ender Uzun bugün 69 yaşında kemik tümörü sebebiyle hayata veda etti. Bir hafta önce kemik tümörü teşhisi onan ve tedavisine başlanılan oyuncu kurtarılamayarak hayata veda etti. Hababam Sınıfı’nın dışında son olarak Akasya Durağı adlı dizide rol alan Fazıl Ender Uzun’un vefatı dolayısıyla sevenleri derin bir üzüntü içine girdi. Hababam Sınıfı serisinde rol alan oyuncu filmde rol alma hikayesini anlatırken “Ben Ertem Eğilmez’in yanına gittim zaman anlat bakalım dedi tahsil durumunu. İlkokul 5, ortaokul 5, lise 5 dedim, hemen yazın hemen yazın dedi” ifadelerini kullanmıştı. Oyuncunun vefatı dolayısıyla yine Hababam Sınıfı’nda rol alan arkadaşlarından Boncuk karakterini canlandıran Ergun Sözen sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ergun Sözen paylaşımında “o bizim Fazıl Uzun’umuz… Hababam Sınıfı’nın unutulmaz emekçisi, sinema ve tiyatroya gönül vermiş sevgili sınıf arkadaşımız… Bugün ışıklara gittin ama daima gönlümüzü aydınlatmaya devam edeceksin” ifadelerini kullandı.

Fazıl Ender Uzun Defnedildi

Balıkesir Gönen’de dünyaya gelen oyuncu Fazıl Ender uzun Hababam sınıfı serisinde canlandırdığı karakterle tanındı ve sevildi. Oyuncu son olarak Akasya Durağında rol aldı ve 2000’li yıllarda tiyatro çalışmalarına başladı. Kemik Tümörü sebebiyle hayata veda eden Fazıl ender uzun’un cenazesi bugün Sefaköy Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Sefaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Uzun’un cenaze törenine yakınları ve sevenleri katıldı. Bizde Fazıl Ender Uzun’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

29-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar