Aydemir Akbaş’ın vasiyeti

Aydemir Akbaş’ın vasiyeti
88 yaşında yaşama veda eden usta aktör Aydemir Akbaş'ın vasiyeti açıklandı. Filminin çekilmemesi ve kedilerine bakılması dışında bir isteği olmayan oyuncu yoğun bakımdan çıkamadı.

Defalarca yendiği illet hastalık olan kanser Aydemir Akbaş’ın yakasını bir türlü bırakmadı ve 88 Yaşında usta oyuncunun ölümüne yol açtı. Bağırsak, gırtlak ve kolon hastalıkları ile mücadele eden ve bu hastalıklardan kurtulan usta isim bu sefer sevenlerini sevindiremedi. Bir dönem açık seçik filmler ile adını duyuran Akbaş birçok filmin de senaryosunu yazdı. 

Aydemir Akbaş'ın vefatı sevenlerini üzdü

Yeşilçam’ın usta aktörlerinden, senaristlerinden Aydemir Akbaş 88 yaşında hayatını kaybetti. Defalarca kanser hastalıkları ile boğuşan ünlü oyuncu bu defa hastalığını yenemedi. Daha önce gırtlak, bağırsak ve kolon kanseri geçiren tecrübeli isim yine kanser hastalığı ile boğuşuyordu. Evinde baygın bir halde bulunan Aydemir Akbaş apar topar sağlık ekiplerinin kontrolünde hastaneye kaldırıldı. Burada hemen doktorları tarafından tanısı konulan Akbaş girdiği yoğun bakım ünitesinden çıkamadı. Entübe edilen Akbaş için başta yakın dostu İbrahim Tatlıses olmak üzere tanıdıkları ve yakınları ünlü isim için dua istediler. Ölümden çok korkan Akbaş vasiyet olarak filminin yapılmamasını ve kedilerine iyi bakılmasını şart koşmuştu. 

Aydoşum mekanın cennet olsun

Usta sanatçının ölüm haberini menajeri Özgür Aksoy "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek Aydemir Akbaş’ın ölüm haberini duyurdu. Ziyaretinden 3 saat sonra hayatını kaybeden usta oyuncu için İbrahim Tatlıses "45 yıllık dostum ağabeyim Aydoşum mekanın cennet olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Aydemir Akbaş kimdir?

3 Mart 1936’da İstanbul’da dünyaya gelen usta oyuncu aslen Arnavutluk Manastırlı bir baba ile Trabzon Sürmeneli laz bir annenin çocuğu olarak Feriköy’de doğdu. Galatasaray Lisesi mezunu olan Akbaş iyi bir Galatasaraylı olup aynı zamanda kulübün bir üyesi idi. Önce gazetecilik yapan Akbaş oyunculuğa daha sonra yöneldi. Nisa Serezli – Ayfer Feray, Ali Poyrazoğlu ve Gülriz Sururi – Engin Cezzar gibi ünlü tiyatro toplulukları ile çalıştı. Ferhat ile Şirin, Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası gibi oyunlarda yer aldı. Askerliğini öğretmen olarak Suruç’ta yapan oyuncu Keşanlı Ali Destanı filmi ile sinemaya adım attı. Sonra Yılmaz Güney filmlerinde rol aldı. 75 li yıllarda erotik filmlerin gözdesi oldu. Daha sonra İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmalarında bulundu. 

17-08-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler