Hadise'den başörtülü modacı Hülya Aslan'a destek

Hadise'den başörtülü modacı Hülya Aslan'a destek
Ünlü şarkıcı Hadise ve Fulden Uras'tan başörtülü modacı Hülya Aslan'a destek. Hülya Aslan Alaçatı'da yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşmıştı. Birçok kişiden destek geldi…

Tesettür modasının tanınan isimlerinden Hülya Aslan gittiği bir tatil merkezinde karşılaştığı muameleyi sosyal medya hesabından uzun bir yazıyla paylaştı. Sosyal medyada oldukça aktif olan ve pek çok kişi tarafından takip edilen Hülya Aslan'ın paylaşımı kısa sürede büyük bir kitleye ulaştı. Hülya Aslan özellikle başörtülü kadınların tatil için gittikleri otel ve tesislerde karşılaştıkları sorunları dile getirmiş oldu. Bu paylaşıma gelen yorumlarda birçok kişinin benzer muamelerle karşılaştığı ve yapılan kırıcı davranaşlardan rahatsız olduğu ortaya çıktı. Ünlü modacı bu paylaşımının ardından Günaydın gazetesine de konuştu. Gazetenin haberine göre şarkıcı Hadise ve Fulden Uras'tan da Hülya Aslan'a destek geldi.

Hadise ve Fulden Uras'tan ayrımcılığa tepki

Hülya Aslan İnstagram hesabından gittiği otellerde yaşadığı sorunları ve en son Alaçatı'da karşılaştığı tacizi paylaştı. Aslan paylaşımında, "Haftasonu gittiğim tatil için orası neresi sorusu kadar, izmir'de tesettürlü olarak nasıl rahat ettiniz sorusu vardı, ilk başta anlayamadım bu kaygıyı sonra ise beş para etmez hayatta hiçbir şey olamamış zibidilerin bile "kapalılar ne alakağğ .... (küfür)" sözlerine maruz kalınca bu endişeyi daha iyi anladım" ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra Günaydın gazetesine de konuşan Aslan, "Alaçatı’da yaşadığım olayla ilgili paylaşımımın altına binlerce yorum geldi. Aynı şeyi yaşayan binlerce kadına farklı şekillerde travma yaşatılmış. Çünkü tatile gidiyorsunuz; saçma sapan bakışlarla ve tavırlarla karşılaşıyorsunuz. Otelde ‘Siz başörtülüsünüz burada rahat edemezsiniz’ diyorlar. Bu iş zorbalığa dönüşmeye başladı" dedi.

Hem açık hem kapalı binlerce insandan ciddi destek aldım

Hülya Aslan'a paylaşımı sonrası iki ünlü isimden de destek geldi. Fulden Uras ve Hadise yaptıkları paylaşımlarla Aslan'a destek verdi. Hadise, "Artık yeter! Yeter! Hiç kimse kıyafetimize, başörtümüze, şortumuza, eteğimize, ceketimize karışıp bizi sınıflandıramaz. Biz kadınız. Biz insanız. Biz özgürüz" ifadelerini kullanırken Fulden Uras da "Ne hakla, hangi cüretle insanları böyle ayrıştırabiliyorlar. Bu mekânları açık açık yazın biz de gitmeyelim" dedi.

Hülya Aslan paylaşımının ardından gelen yorumlar hakkında  da konuştu. Aslan, "Konuyla ilgili yaptığım paylaşımın altına binlerce bu tarzda yorum yapıldı. İzmir'de, Fethiye'de binlerce hikâye var ve o kadınlara farklı farklı şekillerde travmalar yaşatılmış. Çünkü tatile gidiyorsunuz ve gittiğinizde saçma sapan bakışlarla ve tavırlarla karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu da biraz can sıkıcı olmaya başladı. Ben de bunu yüksek sesle dile getirmek istedim. Hem açık hem kapalı binlerce insandan ciddi destek aldım" dedi.

16-07-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar