Halka dizisi Özcan (Mehmet YIlmaz Ak) kimdir?

Halka dizisi Özcan (Mehmet YIlmaz Ak) kimdir?
Halka dizisine 6. bölümüyle dahil olan Özcan karakterine hayat veren Mehmet Yılmaz Ak kimdir? Mehmet Yılmaz AK hangi dizilerde oynadı?

ES Film imzasıyla TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Halka' dizisine, İçerde ve Çukur dizilerinde hayat verdiği karakterlerle büyük başarılara imza atan, adından sık sık söz ettiren Mehmet Yılmaz Ak dahil oldu.

15 Ocak 2019 tarihinde ilk bölümüyle ekranlara gelen, oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Kaan Yıldırım, Hande Erçel, Nazan Kesal, Hazal Subaşı ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi başarılı oyuncuları bulunduran Halka dizisine Mehmet Yılmaz Ak'ın da dahil olması sosyal medyada dizi takipçileri tarafından olumlu karşılanırken, karakter hakkında ayrıntılar dizinin yayınlanan bölümleriyle belli olacak.

MEHMET YILMAZ AK KİMDİR?

Ay Yapım imzalı İçerde ve Çukur dizilerinde hayat verdiği Yaşar ve Ersoy karakterleriyle izleyenleri kendine hayran bırakmayı başaran Mehmet Yılmaz Ak'ı biraz daha yayından tanıyalım.

Başarılı oyuncu 1 Ocak 1986 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk kariyeri için ilk adımını Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü tercih ederek attı.

Oyunculuğun yanında senaryo yazma yeteneği de olan genç sanatçı '5 Basamak' isimli ilk tiyatro oyununu 22 yaşında yazdı. Bu oyun sayesinde 'Mitos Boyut Yapımları' tarafından 'Misyon' ödülüne laik görüldü.

Başarılı oyuncu televizyon dünyasına 2013 yılında 'Ben de Özledim' dizisiyle adım attı. Dizinin ardından tiyatro oyunlarına devam eden oyuncu, 2015 yılında ilk sinema filmi olan 'Kırık Kalpler Bankası' filminde 'Serkan' karakterine hayat verdi. İmza attığı her projede başarıyı yakalayan oyuncu 2015 yılında ikinci filmi 'Nekro'da 'İhsan' karakterini canlandırdı.

Mehmet Yılmaz Ak'ın en büyük çıkış yakaladığı proje 2016 yılında rol aldığı 'İçerde' dizisi oldu. 33 yaşındaki genç oyuncu dizide hayat verdiği 'Yaşar' karakterile bilinirliğini arttırdı ve dizilerin aranan yüzü olmayı başardı.

2017 yılında 'Anons' ve 'Buğday' filmlerinde rol aldı.

Mehmet Yılmaz Ak 2018 yılında, Show TV'nin reytingleri alt üst eden 'Çukur' dizisinin 2. sezonunda 'Ersoy' karakteriyle ekranlara geldi. 'Ersoy' karakterine hayat veren Ak, aynı yıl içerisinde Blu TV özel yapımı olan Dudullu Postası ve Türkiye'nin ilk Netflix dizisi olan 'Hakan: Muhafız'da rol aldı.

Mehmet Yılmaz Ak, 2019 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Halka' dizisine 'Özcan' karakteriyle dahil oldu.

02-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar