Haluk Bilginer Elisabeth Moss ile Aynı Dizide

Haluk Bilginer Elisabeth Moss ile Aynı Dizide
Türk dizi ve sinema sektörünün usta oyuncularından olan ve tiyatro oyunlarında da sahne alan haluk Bilginer Elisabeth Moss ile birlikte The Veil adlı dizide aynı sahneyi paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde sahne aldığı tiyatro oyununun ikinci perdesinde aniden rahatsızlanan ve yere yığılarak acilen ambulansla hastaneye kaldırılan usta oyuncu Haluk Bilginer hastanede yapılan kontrollerinin ardından istirahat etmesi için evine taburcu edilmişti. Usta oyuncu yapılan kontrollerin ardından sıkıntılı bir durum yaşanmadığını ve sınavı atlattığını belirten bir açıklama yaparak sevenlerinin yüreğime su serpmişti. Bugüne kadar pek çok üst düzey yapımda yer alan usta oyuncu son olarak Altın Küre ödüllü Amerikalı oyuncu Elisabeth Moss ile aynı dizide rol aldı. Aynı zamanda dizinin yapımcılığını da üstlenen Elisabeth Moss ile The Veil (Peçe) adlı dizide rol alan Haluk Bilginer’in bu dizi için Niğde ve İstanbul’da çekimlere katıldığı öğrenildi. Amerikan televizyonu FX için hazırlanan projenin senaryosunu ise Oscar ödüllü senarist Steven Knight kaleme almış durumda.

Peçe Dizisinde Rol Aldı

Amerikan kanalı FX için hazırlanan ve yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Altın Küre ödülünün de sahibi olan Elisabeth Moss’un üstlendiği Peçe dizisi İstanbul ve Niğde’de gerçekleştirildi. Çekimlerinde bazı Türk oyuncuların da yer aldığı dizide Elisabeth Moss ile birlikte rol alan usta oyuncu Haluk Bilginer dizinin önemli karakterinden birine hayat verdi. Oscar ödüllü senarist Steven Knight tarafından kaleme alınan dizide politik bir hikaye konu alınıyor. Hikayede biri ajan biri terörist olan iki kadının arasındaki çatışma ve gerilim konu alınıyor. The Veil adlı dizinin yönetmen koltuğunda ise Daina Reid yer alıyor.

Elisabeth Moss İki Ay Türkiye’de Yaşadı

Amerikalı oyuncu olan ve bugüne kadar pek çok üst düzey yapımda yer alan Elisabeth Moss Altın Küre ödülünün de sahibi. Türkiye’de çekilen The Veil adlı dizi için iki ay süresince Türkiye’de yaşayan oyuncu İstanbul ile Niğde ve Aksaray arasında mekik dokudu. Dizinin hazırlık sürecinde her mekanı ve çekilecek her yeri yakından görmek isteyen aynı zamanda dizinin yapımcısı da olan Elisabeth Moss aynı zamanda bu süre içinde Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem için de elinden geleni yaptı ve deprem bölgesine karavan ile jeneratör tedarikinde bulundu. The Veil adlı dizinin çok yakında yayınlanması bekleniyor.

18-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar