Haluk Levent:” Afad’da bizim Ahbap’da!”

Haluk Levent:” Afad’da bizim Ahbap’da!”
Haluk Levent :"Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! AFAD da bizim AHBAP da! Tek cümle istiyorum! AFAD da bizim AHBAP da!"

Bir çok siyasilerin ve sosyal medya kullanıcılarının Ahbap derneğini hedef göstermesi tepkilere neden oldu. MHP İstanbul il başkanlığından geçen yıl ayrılan Birol Gür: ““Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var" diyerek ortamı geren açıklamalar yaptı.

Haluk Levent:” Afad’da bizim Ahbap’da!”

Bunun üzerine Ahbap derneği kurucusu ünlü sanatçı Haluk Levent  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu iddialara cevap verdi. "Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir tweet istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! AFAD da bizim AHBAP da! Tek cümle istiyorum! AFAD da bizim AHBAP da!"

Devletin Ahbap'ı engellediği yalan!

Derneğin yardım çalışmalarının engellendiği iddialarının gerçekleri yansıtmadığını belirten Haluk Levent  daha sonra yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı :” Valisinden komutanına Ahbaplara hep destek verildi şu 4 günde. Özge Özpirinççi bugün AHBAP'tayken Cumhurbaşkanlığı iletişimden aradılar. “Bir sıkıntınız olursa arayın” dediler. Yani kimse çalışmalarımıza engel değil. İnanmayın öyle haberlere"

Tarkan:"Yanındayım!"

Haluk Levent’e ve Ahbap Derneği’ne yapılan saldırılar karşısında ünlü isimler de sessiz kalmadı. Son olarak ünlü sanatçı Tarkan,  Haluk Levent’i de etiketleyerek sosyal medyadan şöyle bir paylaşımda bulundu:AFAD’da bizim AHBAP’da! Yanındayım”

Haluk Levent'e destek mesajları yağdı

Haluk Levent’e ve Ahbap Derneği’ne destek için ünlülerden destek mesajları yağıyor.İşte o mesajlardan bir kaçı;

Uğur Dündar: “Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur gururumuzdur.Felâketin ilk dakikasından itibaren sergiledikleri insanüstü çabalara minnettarız...”

Vedat Milor : “Depremin başından beri @haluklevent ve @OguzhanUgur’un birçok insan gibi canla başla çalıştığını izledik. Ben bu ana kadar “sadece biz yaptık” dediklerini duymadım.”

Şengül Hablemitoğlu: “Sevgili Haluk Levent'in temsil ettiği sivil toplum ve sivil toplumun işlevselliği için böyle bir talebi var. Geri çevirmek olmaz;  #AfaddaBizimAhbapda “

Mehmet Dinçerler :” Su adama, bu tweeti attirdiniz ya yaziklar olsun! “Hayır işlerde birbirinizle yarışınız”(Bakara-148) STK’lar bir millet için çok kritiktir. Devletin sırtından yük alırlar. Bu tarz organizasyonların sonuna kadar arkasında olmamız lazım."

Hande Kuday : “24 yıldır toplanan deprem vergilerinin nereye gittiğini açıklayamayanlar AHBAP’a 5 günlük bağışların hesabını soruyor. Ona da çöksünler ki ortada nemalanamadıkları bir para kalmasın. Saldılar önden trolleri ortamı hazırlıyorlar. #AHBAPASAHİPÇIK”

10-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar