Haluk Levent ten lösemi hastası baba-kız için yardım çağrısı

Haluk Levent ten lösemi hastası baba-kız için yardım çağrısı
Rock müziğin sevilen ismi Haluk Levent konsere gittiği Aydın ilinde morale ihtiyacı olan lösemi hastası hayranını ziyaret ederek ilik bağışının gerekliliğine vurgu yaptı.

Yardımseverliği ve duyarlılığıyla sık sık gündeme gelen ünlü rockçı Haluk Levent konser için gittiği Aydın şehrinde Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde (ADÜ) lösemi tedavisi gören bir baba ve kızı ziyaret etti. İlik bağışı için çağrıda bulunan başarılı şarkıcı hastane çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamalarda neler dedi?

Haluk Levent bir hayranının Twitter üzerinden ricası üzerine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yatan 42 yaşındaki Yılmaz Çelen'i ve kızı Ebru Çelen'i (18) ziyaret etti. Lösemi ile savaşan baba-kızdan hastalıklarıyla ilgili bilgi alan Levent; "Ebru ve babasının morale ihtiyaçları vardı. Konsere geldik, kendilerini de ziyaret ettik. İlik için çok fazla koşturmamız gerekiyor. Haluk Levent olarak bu konunun üzerine eğilerek yeniden kampanyalar düzenleyeceğim. Daha fazla ilik bağışçısına ihtiyacımız var.'' sözleriyle herkesi kan merkezlerine giderek ilik bağışında bulunmaları için teşvik etti.

Baba Yılmaz Çelen ve Ebru ile fotoğraf çektiren başarılı sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabı Twitter'da paylaşarak Ebru Çelen'in ''Kök hücre bağışında bulunmayı ihmal etmeyin!'' sözlerini takipçilerine iletti.

HALUK LEVENT KİMDİR?

Haluk Levent 26 Kasım 1968'de Adana'da doğmuştur. Lisan eğitimi oldukça geniş bir yelpazede olan sanatçı Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yapmıştır. Daha sonra bu dallarda başarılı olamayacağını anlamış ve kendini müziğe vermiştir. 1990’da başladığı albüm çalışmaları yorucu üç yılın ardından sonuç vemiş ve 1993 temmuzunda Yollarda albümünü çıkartmıştır.  Yollarda albümü adını Haluk Levent'in yardıma ihtiyacı olan insanlar için yollarda şarkı söyleyediği günlerden almaktadır. Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir.  1997 yılında ticari bir dava sebebiyle 9 ay kalmak üzere cezaevine girmiştir. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkartmış aynı zamanda Kedi Köprüsü adlı ilk kitabını yazmıştır. Birçok alanda duyarlılık gösteren sanatçı çevre konusunda da projelere katılmış ve şarkılarında çevre bilincini aşılamaya çalışmıştır. Ela (d.2008) isminde bir kızı olan şarkıcı son olarak 2014 yılında Dostane isimli albümünü çıkarmıştır.

10-06-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar