Hangi dizi nerede çekiliyor?

Hangi dizi nerede çekiliyor?
İşte binlerce izleyiciyi ekran başına toplamayı başaran dizilerden bazılarının çekim mekanları… Bakalım hangi dizi, hangi mahallede, hangi şehirde, hangi mekanda çekiliyor? Diziler için hazırlanan dev platolar acaba nerelere kuruluyor?

Büyük paralar harcanarak çekilen dizilerde birbirinden ünlü isimlerin rol alması ve senaryo kadar çekim mekanları da çokça merak edilen konular arasında yerini alıyor. Günümüz dizileri için bazen çekim platoları bazen İstanbul’un lüks mahalleleri, lüks yalılar bazen Anadolu’dan mekanlar tercih edilebiliyor.

Vatanım sensin
Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Onur Saylak’ın başrollerinde yer aldığı dizinin çekim yeri Simirni yani İzmir. 1900’lü yılların Selanik’i İstanbul’da kurulan dev paltoda çekilirken aynı zamanda İzmit, Ayvalık’ta da çekimler yapılıyor
İzmir’in yaşadığı işgal günlerinin konu edildiği dizide, kimin hain kimin kahraman olduğunun ilk bakışta asla anlaşılamayacağı bir dönem anlatılıyor. Dizide aynı zamanda işgal altındaki bir şehirde parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesi de yer alıyor.    

 

İsimsizler
Bu sezon final yapan dizinin çekimleri Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yapıldı. Dizide başrolleri Uğur Güneş, Bülent Alkış, Sedat Mert, Taner Ertürkler, Volkan keskin, Çağkan Çulha, Musab Ekici, Sera Kutlubey ve Algı Eke paylaşıyor.

Diriliş Ertuğrul
Sezon finali yapan dizilerden bir diğeri de TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul. Osmanlının kuruluşunun anlatıldığı dizinin çekimleri İstanbul Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasındaki setlerde yapılıyor.
Kırgın çiçekler
Başrollerini Sarp Levendoğlu ve Pelin Akil’in paylaştığı dizinin çekimleri İstanbul Eyüp’te yapılıyor.
Anne
Cansu Dere ve Vahide Perçim’in başrollerini paylaştığı dizinin ilk bölümleri Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Kampüsü, Bandırma ve Erdek sahillerinde çekildi. İlerleyen bölümlerin çekimleri ise İstanbul’daki sette gerçekleştirildi.

Yeni Gelin
Yapıcılığını Süreç Film’in üstlendiği dizinin çekimleri Adana ve İstanbul’da yapılıyor. Dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini Ersoy Güler üstleniyor.
 

 

08-06-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar